EP-Premier! mïus, Brandt Brauer Frick- és Vessels-remixekkel

2018.03.09. 11:06, RRRecorder

mius.jpg

Itt a mïus új EP-je, a tökéletlenségben szépséget kereső új számmal, amit először a BBC játszott, valamint ennek két remixével.

A duóként indult, 2015 óta Álmos Gergő egyszemélyes projektjeként működő mïus sokszor szerepelt már a Recorderen, többek között bemutattuk a legutóbbi, a berlini Sonar Kollektiv által kiadott EIGENGRAU albumot is. A következő lemez, a trilógiazáró Twentytwo 22 áprilisban jelenik meg, és a Torso című EP vezeti fel, amelynek magyar premierje itt van most a Recorderen.

A torzó szót szokás használni a megsérült, befejezetlenül maradt szobrokra, műalkotásokra, de itt nem pont ezt jelenti. "A Torso címe a hiányos, végtag nélküli szoborra utal, a tökéletlen szépségre, a tökéletlenségben keresett perfekcióra. A reneszánszban ezek a szobrok nem töredékek voltak, hanem tudatosan hiányos alkotások. A dal tekintetében is tudatosan kerestem és használtam tökéletlennek ható elemeket" - mondta Álmos Gergő.

EROTIKA, ROBOTIKA - ITT EGY IZGALMAS MIUS-KLIP

A számot először a BBC 6-en játszotta Tom Ravenscroft. "Nagyon meglepett a dal nemzetközi fogadtatása, a BBC-re nem is nagyon számítottam, először azt hittem, valamelyik remix érdekli őket, de az eredetire hangolódtak rá nagyon". Olyanok reagáltak rá pozitívan, mint Laurent Garnier és Peter Kruder. A dalok külföldi premierjei pedig a francia Trax Magazine Soudncloudján, a brit The Skinny oldalán és a Madoras In Da House YouTube-csatornáján voltak. "Mióta az előző lemez a berlini Sonar Kollektivnél megjelent, azóta ügyelünk arra, hogy külföldi platformokon is bemutatkozhassunk, és szuper visszajelzés, amikor ilyen impozáns zenei magazinok érdeklődnek az anyag iránt" - mondta Álmos Gergő.

bbf_300.jpgSzintén a nemzetközi elismerés jele, hogy milyen alkotók vállalták a remixelést. Az "akusztikus technót" játszó német Brandt Bauer Frick (jobbra) jól ismert elektronikus zenei körökben, nálunk is jártak többször. A brit Vessels pedig a posztrock elektronikusabb ágát játssza, legutóbbi lemezükön a Flaming Lips tagjai is közreműködtek egy számban. A BBF-ből Jan Brauer ezt mondta az ő változatukról: "a remix teljes mértékben az eredeti dal mintáiból építkezik, kiegészítve egy-két pluszban felvett sávval. Ezeket a saját házi zongoránkon vettük fel, amit minden BBF-számhoz használunk, legyen szó rendes zongorahangzásról vagy elvontabb mintáról. A számot továbbá inspirálta Arto Mwambé zenéje is." A Vesselsből Lee J Malcolm beszélt a remixről: "Nagyon élveztem, hogy ezen a dalon dolgozhattam. Amint beemeltem a kísérteties énektémát, rögtön tudtam, milyen irányba szeretném a dalt elvinni. Nagyon megtetszett a ritmusa és az struktúrája a dalnak, ahogy építkezik és folyamatosan kibontakozik."

EZ VAN ÁLMOS GERGŐ LEMEZTÁSKÁJÁBAN

Az áprilisban megjelenő Twentytwo 22 egy év alatt, szegedi, budapesti és londoni stúdiókban készült. Három énekes hallható rajta, Hegyi Dóri (OHNODY), Raf Skowroński (JÓGA) és Szőke Zoli (Tape Delay, Deep Glaze); valamint fúvósok, vonósok és az élő formáció tagjai, Gulyás Kristóf dobos és Mezey Tamás basszusgitáros. A megjelenés után a csapat európai miniturnéra megy, cseh, lengyel és német állomásokkal, májusban pedig jön a budapesti lemezbemutató.

A mïus a Facebookon itt található megitt pedig a kiadó Théque Records. Alább tehát az EP, ami számos más platformon is megtalálható, itt lehet kiválasztani a nekünk kedveset. A mïus-fotót Szemerey Bence készítette.

https://recorder.blog.hu/2018/03/09/ep-premier_m_us_brandt_brauer_frick_es_vessels-remixekkel
EP-Premier! mïus, Brandt Brauer Frick- és Vessels-remixekkel
süti beállítások módosítása