Recorder's Dance&Rock Classics - újra Recorder-buli a Beatben!

2018.02.27. 15:20, rerecorder

dancerock_beat.jpg

A nemrég megjelent legújabb Recorder magazinban Dance és rock a fókusztéma: "bármi, ami bemozdít, az a tánczene. Szóval a rockzene is lehet az. Pláne, ha táncra késztető ritmussal keresztezik. A dance-rock titkos története az ötvenes évektől napjainkig." Gyere velünk a dance-rock ellenállhatatlan slágereivel bulizni! Punkfunk, Mutáns diszkó, Madchester, indietronica, dancepunk, new rave!

A buli Facebook-eseményoldala

Recorder's Dance&rock Classics

Helyszín: Beat On The Brat

Kezdés: 2018. március 10., 22:00-04:00

Belépő: az nincs

Az ember mindig is táncolt, mert a ritmus volt az első zenei elem, amit meg tudott szólaltatni. Ha zene szólt, akkor táncoltak rá a görögök, a rómaiak és a középkori várakban a király udvartartása. Persze a hangszereken való játéknak már korán kialakultak egyéb funkciói is, és persze, amikor big band zenére táncoltak a harmincas évek dancehalljaiban, vagy amikor az első vad gitárzenére, a rhythm’n’bluesra és a korai rock & rollra rázták az ötvenes évek elején, az is tánczene volt. És azóta sem hagytuk abba a gitáros rockzenékre való táncolást, de a két világ jellemzően különvált. Tempós soulra, funkra, diszkóra, house-ra és technóra mindig beindul a láb, viszont elszállt pszichedéliára, negyedórás progrock-szólóra, zilált punkattakra, folkos janglepopra és lebegős shoegaze-re már nem feltétlenül táncra emlékeztető módon lehet mozogni. A rockzene ezzel együtt mindig ösztönösen kereste a grúvokat, a lüktetést, azt az ősi élményt, hogy ha megszólal a zene, akkor táncolni kezd, aki hallja. A rock és a tánczene fúziója folytatólagos, összefüggő történet, néhány kiemelhető, kiemelkedő momentummal.

Tomorrow Never Knows a Beatlestől, Vitamin C a Cantól, Love Is The Drug a Roxy Musictól, Miss You a Stones-tól, Damaged Goods a Gang Of Fourtól, Contort Yourself James Chance-től, Fool's Gold a Rosestől, Kinky Afro a Happy Mondaystől, Loser Becktől, Losing My Edge az LCD Soundsystemtől, House Of Jealous Lovers a Rapture-től, Atlantis To Interzone a Klaxonstól. Soroljuk? Sorolhatjuk is majd, de inkább lejátsszuk mind, ezen a dance-rockos szombat éjszakán!

Vigyél el!

https://recorder.blog.hu/2018/02/27/recorder_s_dancerock_classics_ujra_recorder-buli_a_beatben
Recorder's Dance&Rock Classics - újra Recorder-buli a Beatben!
süti beállítások módosítása