A Sziget és Szép Fruzsina is díjat nyert

2018.01.18. 09:56, RRRecorder

A Sziget immár sokadszorra, most a programért - a díj nem a fő fellépőkért, hanem a teljes kínálatért jár. A Sziget egykori munkatársa, a most már a Lollapalooza Berlint vezető Szép Fruzsina nagy szakmai elismerést kapott.

Azt már megszoktuk, hogy a European Festival Awards díjkiosztóról a Sziget legalább egy elismerést elhoz. Idén ez a Line-up of the year, vagyis az év (2017) legjobb zenei felhozatala volt. A Sziget sajtóközleménye hangsúlyozza, hogy "a megmérettésben nemcsak a headlinerek számítanak, hanem a teljes program". A tíz jelöltet szakmai zsűri rakja össze, aztán a közönségszavazatok alapján választanak közülük. Most a Sziget olyanokkal versengett, mint a Glastonbury, a Lowlands, a Melt! és a Roskilde. A közlemény idézi a Sziget Kft. cégvezetőjét, Kádár Tamást (Gerendai Károly utódját): "Nagy meglepetés volt számunkra, hogy ismét díjjal mehetünk haza erről a neves versengésről és nagy öröm is, hogy a Sziget egyedülálló zenei sokszínűségét ismét díjazták." Amúgy hamarosan jönnek az első nevek a 2018-as fesztiválról.

A line-upot korábban is díjazták már, és többször volt a Sziget a legjobb nagyfesztivál; tavaly posztumusz életműdíjat kapott az autóbalesetben elhunyt nemzetközi szervező, Dan Panaitescu. Őt egyébként a díjról beszámoló vezető szakmai lap, a Pollstar a "legendás" jelzővel írta le.

VAN MÉG OTT, AHONNAN A FENTI KÉP SZÁRMAZIK: SZIGET-FOTÓK LÉKÓ TAMÁSTÓL


Szintén magyar vonatkozású hír, hogy a szép nevű Award for Excellence and Passion díjat Szép Fruzsina nyerte, aki korábban a Szigeten is dolgozott, mostanában pedig a Lollapalooza Berlin vezetőjeként ismeri őt a szakma. A Pollstar beszámolója szerint könnyes szemmel mondta el köszönőbeszédét arról, hogy "nem állhatnék itt, ha nem tanultam volna mindannyiótoktól".

A régió több fesztiválja is nyert díjakat. A legjobb nagyfesztivál most a szerb Exit lett; a szlovén MENT Ljubljana két díjat is kapott; a szlovák Pohoda pedig a zöld megoldásokért kapott elismerést. Érdemes megemlíteni még azt, hogy a legjobb Brand Activation díj a holland Lowlandsnek járt a fesztivál területén felállított hatalmas mosógépért, aminek belsejében a fesztiválozók tisztultak meg úgy, hogy közben a bulizást sem kellett abbahagyniuk; és hogy idén először a politikai aktivizmusért is járt elismerés, a Roskildének.

https://recorder.blog.hu/2018/01/18/a_sziget_es_szep_fruzsina_is_dijat_nyert
A Sziget és Szép Fruzsina is díjat nyert
süti beállítások módosítása