Budapest Voices Akusztik: így rockol tizenkét énekes egy színpadon

2018.12.14. 16:30, Recorder.hu

akusztik_logo_650_27.jpg

(X) Hogyan szólalnak meg a mai magyar pop- és rockszíntér legnagyobb slágerei tisztán emberi énekhangokra átültetve, ütős kísérettel? A 12 énekesből és egy ütőhangszeresből álló Budapest Voices már több mint öt éve ad jobbnál jobb válaszokat a kérdésre. A legismertebb hazai a cappella együttes az Akusztik-sorozat legfrissebb adásában bizonyítja, hogy torzított gitárok és felpörgetett BPM nélkül is lehet izgalmas és szórakoztató egy színpadi produkció. A Tankcsapda Adjon az ég című számának lenyugtatott Akusztik-verziója az M2 Petőfi TV hétfő esti adásáig csak itt, a Recorderen nézhető-hallgatható meg.

Ez a Tankcsapda-cover volt a Budapest Voices első sikerdala, de azóta már elkészült több mint kéttucatnyi további átdolgozás: 2013 óta többek között a Quimby, a Péterfy Bori & Love Band, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Magashegyi Underground, a Kowalsky meg a Vega és az Ocho Macho szerzeményeit vette kezelésbe Warnusz Zsuzsa művészeti vezető, aki a dalok a capella-stílusra való átültetéséért felel. Az Ocho Macho és a Budapest Voices között annyira jó kapcsolat alakult ki, hogy a zenekar frontemberét, Kirchnopf Gergőt is meghívták az Akusztikba egy szóló erejéig.

A Budapest Voices kedveli a különleges lemezformátumokat is: első albuma 2014 szeptemberében jelent meg Alternatívák címmel, egy saját újság, a Budapest Voices Magazin mellékleteként. Az együttes számtalan fesztiválon és klubban fellépett már. Budapesti koncertjei közül – például az A38 Hajón, az Óbudai Kulturális Központban és a MOM Kulturális Központban – több teltházas volt. Második lemezüket, a 2016 márciusában megjelent Finomra hangolva című cd-t egy saját, a kórustagok kedvenc receptjeiből álló szakácskönyvvel együtt adták ki, majd 2016 végén egy újabb speciális kiadványt dobtak a piacra.

Budapest Voices Akusztik tehát december 16-án, vasárnap este 22:00-kor a Petőfi Rádióban, december 17-én, hétfőn 22:40-kor pedig az M2 Petőfi TV-n. Az adás online is streamelhető a mediaklikk.hu oldalon, valamint keddtől elérhető az M2 Petőfi TV YouTube-csatornáján is.

Adjon az ég avagy Tankcsapda tizenkét énekhangra és egy ütősre, a Budapest Voices élő előadásában:

akusztik_budapestvoices_650.jpg

https://recorder.blog.hu/2018/12/14/budapest_voices_akusztik_igy_rockol_tizenket_enekes_egy_szinpadon
Budapest Voices Akusztik: így rockol tizenkét énekes egy színpadon
süti beállítások módosítása