Amikor a város alszik - Cséry Zoltán-videópremier

2017.12.14. 15:14, RRRecorder

csery_zoltan.JPG

Cséry Zoltán a Barabás Lőrinc Quartet, a Random Trip és sok más zenekar tagja, keresett hangszerelő, billentyűs. Szólózongora projektje a sokat mondó Dalok a lelkednek nevet viseli. Itt látható először az új videó.

Cséry Zoltán zongorista-zeneszerző fiatal kora ellenére komoly pályát futott már be a magyar könnyűzenében: játszott a Ganxsta Zolee és a Kartelben, a Subscribe-ban ás a Special Providence-ben, tagja a Barabás Lőrinc Quartetnek, Pápai Joci zenekarának és a Random Tripnek, zenélt Dés Lászlóval, Kálloy-Molnár Péterrel, még több előadónak hangszerelt. Saját duója is van Patché néven, Pákai Petrával.

Úgy látszik, mindez nem elég, mert új projektet is indított Dalok a lelkednek címmel: szólózongorára írt egyszerű, letisztult, filmzenés jellegű darabokat játszik. Ennek keretében készült a When The City Sleeps című szám, illetve a hozzá tartozó videó, ami itt látható először. Csézy Zoltán így jellemezte a szerzeményt: "arról az élményről szól, hogy amikor a város alszik, akkor kap szárnyra az ihlet. Kint nyugalom van, kezd leállni a forgalom, mindenki hazatér. Jó inspiráció az este, hiszen teljesen más szemszögből mutatja be a különböző hangulatokat. Apró titkokat rejt az éjszaka, például amikor belát az ember egy régi bérház ablakán, ahol homályosan pislákol egy régi lámpa fénye. A fekete paplan, amivel ilyenkor a város betakarózik, a kis furcsa zajok kíváncsiságra gerjesztik az embert. Ez a szerzemény egy hangulatfestés ezekről az élményekről, a nyugalomról."

Cséry Zoltán a Facebookon itt található meg. Ez tehát a szerzemény, amihez a videót Hajba András készítette.

https://recorder.blog.hu/2017/12/14/amikor_a_varos_alszik_csery_zoltan-videopremier
Amikor a város alszik - Cséry Zoltán-videópremier
süti beállítások módosítása