Egyetlen szerelmem a szörf! Grizzly Vibrations EP-premier

2017.12.13. 15:13, RRRecorder

grizzly_vibrations.jpg

A szörfrockos Grizzly Vibrations Juan, a mexikói szörfös kalandjait meséli el első két EP-jén. Itt a második rész, amiben a fordulatos szerelmi történet először rossz véget ér, de aztán kiderül, hogy mégsem. (Vagy legalábbis attól függően, ki mit gondol a szerelem és a szörfözés viszonyáról.) Itt hallható először.

grizzly_vibrations_part_two_300.jpgMagyarradar rovatunkban itt mutatkozott be a pécsi Grizzly Vibrations, a szörfgitár királya, Dick Dale és a mai punkos FIDLAR által egyaránt inspirált zenekar. ("Küldetés: A surfrock legyen menőbb, mint az unalmas és szar psych-rock!") Azóta játszottak sok fesztiválon és neves klubokban, olyan zenekarokkal, mint a Fran Palermo, Middlemist Red és a Csaknekedkislány. "Rengeteg új élményt hozott mindhármunknak ez a projekt, még úgy is, hogy mindhárman zenéltünk/zenélünk már pár éve együtt/külön más zenekarokban. Ezt az időszakot tök jól foglalja össze és zárja le ez az EP, pontosabban az előző (Part One) és a mostani (Part Two) összessége, mivel egy átfogó, kerek sztorit mesél el Juan, a mexikói szörfös kalandjairól" - mondták a Recordernek.

A két rész közül a második jelenik meg most, amiben az első EP-n egy Fernando nevű szörfmester által felfedezett, Kaliforniába elreptetett és egy bizonyos Amy nevű lányba beleszerető Juan kalandjai eljutnak a végkifejletig. Itt átadjuk a szót a zenekarnak, hogy számról számra elmeséljék a történetet.

You're Gonna Lose That Surf - Juan egy szörf versenyen a riválisát osztja, nyilván megnyeri majd a küzdelmet, és végleg elnyeri a kaliforniai partok szépét, Amy Lee Johnsont.

Tango With Amy - A lemez "szerelmes száma", ahol ódákat zeng Amy-ről a főhősünk. Nem is érti, mivel érdemelte ki azt, hogy ilyen lánnyal lehet, és ennyire királyság az élete hirtelen.

Chill Out, Parker! - Kezdődnek a bajok, mivel Amy apja, a morcos üzletember Parker észreveszi, hogy elkötötte a szerelmespár a Cadillacjét, hogy lemenjenek a partra.

Moving - Parker amúgy is utálta már Juan-t, de az előző dal történéseivel betelt a pohár, meg amúgy is jobb munkát ajánlottak neki messze földön, úgyhogy költözik a Johnson család.

Angery - Juan elkeseredettségében Amy után utazik, de amint odaér a házhoz, látja, hogy Amy egy másik fiút csókol meg éppen. Ettől teljesen széthuzan, és dühében ott is hagyja az egészet.

I Don't Care - Mindezek után összegzi a történteket. Mikor meglátta Amy-t, elvakította a szerelem, de ripityára tört szívével már látja, csak egy szerelme maradt, a nagybetűs SZÖRF ÉLET. (Meg mondjuk még elevez deszkáján a naplementébe, de ezt csak most találtam ki.)

A Grizzly Vibrations a Facebookon itt található. A lemezbemutató koncertet december 15-én, pénteken tartják a pécsi Nappaliban, részletek ittmásnap after. A fenti fotót Komróczki Dia készítette.

Ez tehát a Part Two - alatta a Part One, ha valaki lemaradt volna. Mindkét EP szabadon választott összegért cserébe letölthető a Bandcampről.

 

 

https://recorder.blog.hu/2017/12/13/egyetlen_szerelmem_a_szorf_grizzly_vibrations_ep-premier
Egyetlen szerelmem a szörf! Grizzly Vibrations EP-premier
süti beállítások módosítása