Darálj mindennap! JumoDaddy EP- és videópremier

2017.11.29. 18:26, RRRecorder

jumodaddy.JPG

Pop, future bass, trap és dubstep találkozik az először itt meghallgatható JumoDaddy EP-n, a Grindin' Everydayen, sőt, a DJ-producer első klipjét is bemutatjuk.

JumoDaddy régóta nemcsak arról ismert, hogy ő az Irie Maffia egyik zeneszerzője-vezetője, hanem saját jogán, DJ-ként is végigjárta már az összes nagy bulihelyszínt, fesztivált; producerként készített zenéi közül pedig volt olyan, ami többek között Skrillex szettjébe is eljutott. (Ráadásul a Kelemen Kabátban tagja is.)

Az új EP a tőle ismert irányvonalat folytatja. popos, dallamos számok olyan elektronikus zenei stílusok elemeivel, mint a trap, a dubstep, és a future bass. Mind a négy számban van közreműködő énekes-MC. Az első háromban a jól ismert arcok: MC Kemon, Columbo és Sena. Az igazán meglepő húzás az utolsó számban vendégeskedő énekesnő, Bobbie Wall, aki holland, és soulos country-popot játszik (!). Vele JumoDaddy az Amsterdam Dance Eventen ismerkedett meg, és azért kérte fel, mert az egyik demóját nagyon megszerette.

Az EP címadó számához elkészült az első JumoDaddy-klip is, ebben a különféle helyeken felvett bulizós felvételeket a producer és Kemon darálós (grindin') mókázásai váltogatják. Eredetileg pedig egy jóval sötétebb vizuális körítése volt: a román Umbre (Az árnyak) című HBO-sorozathoz készült. Mint JumoDaddy a Recordernek mondta: "a Grindin' Everyday című dalt Balázs Ádám indította útjára, amikor Az Árnyak egy epizódjáthoz kért fel zeneszerzőnek. Ővele rendszeresen egyeztetve alkottuk meg a felvétel komor, underground hangulatát, amely a román krimi világához illeszkedik. Kemon ezután adta hozzá a dalhoz a klasszikus karibi, dancehallos szövegét, amely, úgy érzem, még vagányabbá tette a trekket." Ez készült el a leghamarabb a négy szám közül.

A videót Féniász András készítette; a fenti fotót Nagy Márton.

JumoDaddy a Facebookon itt található meg. Legközelebb december 9-én Győrben játszik, december 15-én pedig az UVCT partisorozat karácsonyi kiadása lesz az A38-on, Wondawulffal és másokkal, részletek itt.

Ez tehát a klip:


Ez pedig a teljes EP:

 

Címkék: premier jumodaddy
https://recorder.blog.hu/2017/11/29/daralj_mindennap_jumodaddy_ep-_es_videopremier
Darálj mindennap! JumoDaddy EP- és videópremier
süti beállítások módosítása