Életközeli élmény - Magidom dalpremier

2017.11.28. 15:59, RRRecorder

magidom.jpg

Összecsapnak a fejünk felett a hullámok, de aztán rájövünk, nem is olyan reménytelen a helyzet - ezt a helyzetet ragadja meg a Magidom új, folkos, fúvósokkal is gazdagított dalában.

A Magidom itt mutatkozott be Magyarradar rovatunkban, több premiert is csináltak a Recorderen, legutóbb a 2016-os Csomagol az idő című EP-nek. Azóta leginkább koncerteztek, de azért elkezdtek dolgozni új  lemezen is. Ennek – és a december 1-én tartott különleges, Életközeli élmény című koncertnek – az előfutára a Mosolyoghatnék című új dal, ami itt hallható először.

 Benyhe Robi énekes-gitáros ezt mondta a Recordernek a dalról: 

„A dal hangulata tudat alatt talán az Eső esik, fölszárad  című Radnóti-megzenésítésünkből is táplálkozik. Azt az érzést járja körbe, amikor minden rosszul alakul, összecsapnak a fejünk felett a hullámok, kicsit sajnáljuk is magunkat, de a végén rájövünk, hogy nem is olyan reménytelen a helyzet. A szöveg egyes foszlányai már évek óta megvoltak a fejemben, de a végleges verzió szokás szerint a megjelenés előtti utolsó pillanatig alakult.

Ami a zenét illeti, újra a kicsit akusztikusabb, folkosabb énünk jött elő. Újdonság, hogy először játszanak fúvósok egy Magidom-dalban. Ezúton is köszönjük Sápi Viktor és Csány Imre közreműködését. Sőt, egy kis női vokált is becsempésztünk a dal végére, hála Börcsök Annának, akit egyébként a videóban is elcsíphetnek a kitartó nézők. A klipet a legegyszerűbb koncepció alapján készítettük el, még operatőrre sem volt szükség, csak egy slagra meg néhány esernyőre. A végére kicsit szétáztunk, de hát ilyen ez a popszakma… A keverés és a maszter Bodnár Péter (Zsiráf Szand) érdeme."

 A Magidom a dalt először december 1-én játssza, Életközeli élmény című rendhagyó koncertjén. Itt fúvós és vonós vendégművészekkel, Egyed Brigitta színésznő közreműködésével a számok egy történetbe illeszkednek bele, Erős Márton (Kiscsillag) hangszerelésében. Mindez a Duna Palota színháztermében lesz, Facebook esemény itt. A Magidom a Facebookon itt található.

Címkék: premier magidom
https://recorder.blog.hu/2017/11/28/eletkozeli_elmeny_magidom_dalpremier
Életközeli élmény - Magidom dalpremier
süti beállítások módosítása