Szelek szárnyán több irányba - Ricardo Piedra remix EP premier

2017.11.08. 15:07, RRRecorder

piedra_remix.jpg

A nemrég bemutatott Wings Of Wind című Ricardo Piedra-számot négy magyar producer értelmezte újra, a progresszív house különféle irányait megmutatva.

Szeptemberben mutattuk be Ricardo Piedra Wings Of Wind című kiadványát. Kőteleki Richárd régóta zenél, a Draft és a Quasar tagjaként vált ismertté; Ricardo Piedra néven 2015 óta ad ki számokat magyar és külföldi kiadóknál. A Finnországban, télen készült számból most négy újabb remixet mutatunk be, négy magyar producertől, akiknek ez lesz az első vinyl megjelenése (emellett persze digitálisan is megvásárolható lesz az EP). Ezt a kiadványt is az itt bemutatott Techno Vinyls gondozta.

A remixek a progresszív house műfajba tartoznak (nem az EDM-es értelmében), de ennek - no meg az eredeti számnak - különféle oldalait mutatják meg. Robert R. Hardy nagy hangsúlyt helyez az ütősökre szellős hangzású remixében, míg Erich Von Kollar inkább "pumpáló", groove-orientált, táncos irányba vitte el a számot. Dynamic Illusion - aki a többi producerhez hasonlóan nemzetközi szinten is elismert, például a Frisky netrádión tíz éve fut a műsora - hosszabb ambientes (monológgal megspékelt) kiállással, illetve némi trance-es ízekkel gazdagította a számot. A záró SLP-remix pedig a techno irányába mozdul el (tőle egyébként még John Digweed is játszott zenét).

Ez tehát a remix EP:

Ez pedig itt az eredeti:

 

https://recorder.blog.hu/2017/11/08/szelek_szarnyan_tobb_iranyba_ricardo_piedra_remix_ep_premier
Szelek szárnyán több irányba - Ricardo Piedra remix EP premier
süti beállítások módosítása