Rókák a levendulamezőn - Apey videópremier

2017.10.03. 13:02, RRRecorder

apey_foxes_live.jpg

Az Apey And The Pea nemrég jelentette meg új lemezét, ám a frontember szólóban is igen aktív. Hamarosan jön a harmadik album, addig pedig élőzenés, egy szál gitáros videók. Az első itt látható először.

Az Apey And The Pea hazánk egyik legnépszerűbb metalzenekara, ráadásul ezen belül a doom-sludge vonalat viszik. A zenekarnak volt mostanában egy kisebb botránya (sátánistának vélt merch-cuccaik árusítása verte ki a biztosítékot Kecskeméten a Jobbik önkormányzati képviselőjénél), és ami fontosabb, szeptemberben megjelent a harmadik lemez, a Hex is.

Azt hinné az ember, hogy a frontember Apey (vagyis Áron András) nem ér rá emellett még szólózni is, pedig igen. Többnyire egy szál gitárral kísért szólódalaiban a folk és a blues hatása a legerősebb, de a grunge is ott van. Első szólólemeze 2010-es, aztán hosszú szünet után tavaly jelent meg a Foxes, októberben pedig már jön is a harmadik, a Stranger, aminek Takács Zoltán Jappán volt a producere.

KI EZ A JAPPÁN ÉS MIT SZERET? LEMEZTÁSKA

De még ezelőtt több élőzenés videót is bemutat, hiszen, mint a Recordernek mondta: "Mindig is nagyon szerettem élő videókat készíteni, mert ott igazából bebizonyíthatom mindig, hogy ami a szívemen, az a számom (nevet)". Elég sajátos módon készültek az újak: "két jó barátommal, Bikali Sanyival és Zsoldos Dáviddal elkocsikáztunk 150 kilométert egy levendulamezőért, amiről a helyszínen derült ki, hogy már learatták (nevet), Így átmentünk a Kis-Balatonhoz, ahol három gyönyörű videót forgattunk."

Ezek közül látható tehát itt az első, a tavalyi szólólemez címadó dalából. Apey honlapja itt van, a Facebookon itt található. A Stranger című lemez bemutató koncertje október 21-én lesz az A38-on, Facebook esemény itt.


Ez a teljes Foxes szólólemez:


Itt pedig az új Apey And The Pea:

https://recorder.blog.hu/2017/10/03/rokak_a_levendulamezon_apey_videopremier
Rókák a levendulamezőn - Apey videópremier
süti beállítások módosítása