Ha Kid Rock tényleg szenátornak készül, máris törvényt sértett

2017.09.04. 20:02, RRRecorder

kid_rock_for_senate.jpg

A republikánus, Trump-támogató Kid Rock úgy tesz, mint aki indulni szeretne a szenátusi választáson Michigan államban. Ha tényleg, akkor sikerült is rögtön megsértenie a szabályokat egy watchdog szervezet szerint.

Kid Rock ellen a Common Cause nevű watchdog szervezet nyújtott be panaszt. Szerintük a főügyésznek meg kellene vizsgálnia azt, vajon a zenész nem sértette-e meg többszörösen a választási törvényt. Egyrészt azzal, hogy nagyon úgy tesz, mint aki jelölt, és nem úgy, mint aki "teszteli, hogy érdemes-e elindulnia" - például erről ír a Twitteren, és elindította a KidRockForSenate.com oldalt -, viszont nem regisztrált jelöltként. Másrészt mindenféle merch cuccot árul "Kid Rock for Senate" felirattal, aminek az eladásai a Common Cause szerint így kampánytámogatásnak számítanak, ám az erre vonatkozó szabályokat Kid Rock - és kiadója, a panaszban megnevezett Warner - természetesen nem tartotta be.

A régi republikánus, most pedig Trump-támogató zenész két pontban válaszolt a - szeretett elnökéhez hasonlóan - "fake news" címszó alá sorolt teljes médiának. "1. Még nem jelentettem be hivatalosan, hogy elindulok-e a választáson. 2. Lásd az 1. pontot, és baszódj meg."

Az említett honlapon többek között ez olvasható: "a bejelentésem óta a média arról spekulál, hogy az egész csak arra van, hogy trikókat adjak el vagy promotáljak valamit. Elárulhatom, hogy igen, örülök neki, ha Kid Rock-pólókat tudok eladni, és hogy ezt az egész médiacirkuszt igenis ki fogom használni arra, hogy azt adjak el vagy azt promotáljak, amihez csak kedvem van. Egy csomó más politikus pontosan ezt csinálja, csak éppen ők bullshiteléssel fedik el ezt a tényt."

 

Címkék: kid rock
https://recorder.blog.hu/2017/09/04/ha_kid_rock_tenyleg_szenatornak_keszul_maris_torvenyt_sertett
Ha Kid Rock tényleg szenátornak készül, máris törvényt sértett
süti beállítások módosítása