Ugorj le a Dunához! Akusztikus koncertek, Slow Village és Sör És Fű a Dunapest Fesztiválon

2017.08.30. 09:00, corecorder

dunapest2017_650_1_2.jpg
(X) A 2016-ban debütált Dunapest szervezői idén is jó ízléssel válogattak egyszerre értelmes és érdekes zenei produkciókat az ősz első három napjára: a színházi, filmes, irodalmi, képzőművészeti, városfelfedezős és sportprogramok mellett négy Duna-parti és dunai helyszínén összesen vagy húsz izgalmasnak ígérkező könnyű-, kortárs- és komolyzenei koncertet mutat be a főváros fesztiválja. Nézzük az A38 és a Pontoon után, hogy milyen programok lesznek a Népsziget - Kabinban hétvégén.

NYERJ PÁROS BELÉPŐT A DUNAPEST A38-AS KONCERTJEIRE!

Szeptember 1., péntek,  18:00 / Akusztik koncertek a Népszigeten

Facebook-eseményoldal ITT.

A program ingyenes.

Window trio

Az egy évvel ezelőtt alakult Window zeneileg is olyan sokszínű, mint tagjainak korábbi projektjei - kortárs elektronikával keverik a klasszikus soul és blues elemeit, de találhatunk hiphopos hatásokat és rockos lendületet szintén, ráadásul nem állnak meg ennyinél, az abszolút eklektika érdekében a torzítás helyett moogos basszusokat használnak.A korábbi projekteket illetően pedig a dalszerző-énekes Kocsis Bence a Saverne tagja volt korábban, Bécsy Bence Jónás Vera és Gereben Zita zenekaraiban gitározott, a dobos Jancsovics Máté pedig a Kistehénből lehet ismerős. A sok hatás és gazdag múlt mellett a Cseh Tamás Program támogatásával megjelenő lemezre számos vendégzenészt is hívtak, a Mörkből Ij. Novák Gábort, az Ethnofil- és Redred-tag Weil Andrást, a szintén ethnofilos Zahár Fannit, aki a Soulclap Budapestben is szerepel, valamint a ghánai származású énekes-rapper M3nsát.

window_trio.jpg


Stahl Barbara
és Havai Gábor

A Window trio után szintén egy olyan produkció következik, amely nem marad meg csak egy stílusnál és előadásmódnál, a szólóban immár Babé Sila művésznevű Stahl Barbara és Havai Gábor feldolgozásokat és saját szerzeményeket játszik. Rengeteg átfedés és improvizálás fűzi össze kettőjük zenéjét és egyéniségét élőben, a jazz-soul-rnb-vonal mellett alternatívabb dalok is helyet kapnak majd.

stahl_barbi_e_s_havai_ga_bor.jpg


Papayazz

A Papayazz a Mörk két tagjának duója, Szeifert Bálint és Zentai Márk állt össze saját megfogalmazásuk szerint superfunk-extrémpop-stand-up jazz elegyet játszani, ez pedig a kedvenc saját dalaikat és feldolgozásokat is jelenti egyaránt - Ray Charlestől kezdve Hozierig bármivel találkozhatunk.

papayazz.png


Barbi & Jancsó

A Blahalouisiana jazz szakot végzett dalszerzőpárosa duóban lép fel, az énekes Schoblocher Barbara és Jancsó Gábor kedvenc dalaikat adják elő. Felelevenítik a tanulmányaikat és a hatvanas éveket, saját dalaikat akusztikusan, előkerül inspiráció és eredmény, régi és új.


Inspirál Cirkusz

A szeptember eleji esték sajátosan megfáradt, hűvösbe hajló utónyári hangulatához különösen illenek a forró tűzzsonglőrök és tűztáncosok a rengeteg tüzes eszközükkel. Rajtuk kívül fellépnek zsonglőrök és artisták is, varázslatos és lenyűgöző este lesz.

inspiral_cirkusz.jpg

Szeptember 2., szombat,  10:00 / Secret Jam, Slow Village, S.É.F.

Facebook-eseményoldal ITT.

A program ingyenes.

Secret Jam

A hiphop közösségalkotó ereje elevenedik meg a Secret Reality mozgalom által, secret jameket tartva évente párszor összegyűlnek a hiphoposok és közösen alkotnak valamit. Tánc, festés, zene a hiphopkultúra jegyében, az egymást váltó dj-k és mc-k szolgálnak zenei aláfestésül egy ötven méteres fal megfestésénél - ráadásul ez nem minden, két lengyel képzőművész is tiszteletét teszi a falfestésnél, a Xolor Collective tagjai, Adam Walas és Anna Koźbiel-Walas látogat Budapestre.

adam_walas_anna_kozbiel_walas.jpg


Slow Village

Klasszikus hiphop kétezertizenvalahányra időzítve, ami a keleti part aranykorát idézi a nyugati part kitérői nélkül. Egy mondattal így lehetne leírni a Slow Village zenéjét, azonban több is ennél: nyakmozgató groove-ok, néha kritika a rap elkorcsosulásáról, máskor slames és ironikus rímek a szcéna legbelsejéből, mindez Nashtől, Goulashtól valamint a Mulató Aztékokból is ismerős Tinktől, illetve hangminták, dobképletek és bassline-ok DJ Slowtól. 


Sör És Fű (S.É.F.)

Költői rap a 2014-es magyarradaros bemutatkozásuk óta védjegyükké váló maszkos tagoktól, ezúttal gyakori producerükkel, Zomblaze-zel kiegészülve. Utcai bölcsességeket kereszteznek komoly filozófiai gondolatokkal és marihuánával, az ASAN Recordsnál megjelent eddigi stúdiólemezeiket (Enter the SÉF, Zarathustra) és SpontánÉletFlessek című mixtape-jüket többen is az év legjobb lemezei közé választották.

https://recorder.blog.hu/2017/08/30/ugorj_le_a_dunahoz_akusztikus_koncertek_slow_village_es_sor_es_fu_a_dunapest_fesztivalon
Ugorj le a Dunához! Akusztikus koncertek, Slow Village és Sör És Fű a Dunapest Fesztiválon
süti beállítások módosítása