Ugorj le a Dunához! Matthieu Faubourg, Zuboly, Monkeyneck és hiphop tanoda a hétvégi Dunapest fesztiválon

2017.08.29. 16:00, corecorder

dunapest2017_650_1_1.jpg

(X) A 2016-ban debütált Dunapest szervezői idén is jó ízléssel válogattak egyszerre értelmes és érdekes zenei produkciókat az ősz első három napjára: a színházi, filmes, irodalmi, képzőművészeti, városfelfedezős és sportprogramok mellett négy Duna-parti és dunai helyszínén összesen vagy húsz izgalmasnak ígérkező könnyű-, kortárs- és komolyzenei koncertet mutat be a főváros fesztiválja. Az A38 után most következzenek a Pontoon programjai!

Szeptember 1., péntek,  21:00 / Designer Drums X Pizza Amore X Dunapest pres: Matthieu Faubourg (DE)

Facebook-eseményoldal ITT.

A program ingyenes.

A Pizza Amore nemcsak képben van a legfrissebb trendekkel a house világában, de most el is hozzák azokat hozzánk - a Pontoonban ad ingyenes koncertet az utóbbi években népszerűvé váló, majd idén új lemezzel jelentkező Matthieu Schrobiltgen. A Matthieu Faubourg művésznevet használó dj-producert már a tavalyi Please, Stay ismertté tette, de nem tétlenkedett sokat, idén már DJ Dove remixével találkozhattunk mindenhol.

A magyarok közül Soundbank, akinek diszkószettjeit leginkább csak arcpirítóan erősnek lehet leírni, a régóta megbízható Jaffa Surfa valamint az idén élőzenés és produceri pályák irányába elmozduló Akos V lép fel.


Szeptember 2., szombat, 21:00 / Zuboly, Monkeyneck

Facebook-eseményoldal ITT.

A program ingyenes.

ZUBOLY

A tizenkét éves Zubolyt lehet szeretni vagy nem szeretni, azt azonban egészen biztosan elismerheti mindenki, hogy a hattagú zenekar sokszínű és meg nem alkuvó szereplője a magyar könnyűzenének. Művészeti hitvallásuk szerint átmenetet akarnak létrehozni a népdalok és a mai popzene között, ennek a nem mindennapi feladatnak eredményét szombat este kilenctől tapasztalhatjuk meg - előítéleteket eltüntetni!

 
MONKEYNECK

A deep house-ból induló Monkeyneck-zenék Budapestet folyóparti városból tenger- vagy épp óceánparti megalopolisszá varázsolják. Milliós megtekintések YouTube-on, Soundcloud-siker, Rochlitz Tamás sallangmentes és vegytiszta house-ja Robin Schulz, Odesza, Klingande vagy Bakermat szettjeiben is többször feltűnt már.

 
Szeptember 3., vasárnap, 18:00 / Reppóz — Hip-hop Tanoda / Slam Poetry

Facebook-eseményoldal ITT.

A program ingyenes.

Reppóz KKT.

Hangzó illusztrációkkal teletüzdelt zenetörténeti óra James Browntól az N.W.A-n keresztül a Beastie Boysig. Hogy alakultak át a hangsúlyok? Hogy változtak a beatek? Professzor DJ One-AB a lemezjátszónál, prof. Boros Levente a dobok mögött, prof. Hock Ernő a basszusgitárnál és a Mulató Aztékokból vagy a Slow Village-ből ismert MC Tink mindenre választ adnak.

„Small Fish – Big Fish” Slam Poetry Showcase

Ha Dunapest, akkor Duna, ha Duna, akkor halak. A slam poetry kis és nagy halai, Horváth Kristóf (Színész Bob), Gábor Tamás Indiana, Pion István, Simon Márton és az idén antiszexista raplemezzel jelentkező Kemény Zsófi slammelnek a Duna-parton, hozzájuk érkezik Németországból a 2008-as slambajnok Sebastian 23. Élőzenét a Gourmand Light ad, big fish in a small pond, kleine fische, gute fische, élünk (és halunk), mint hal a vízben, nagyhal eszegeti a kicsit, azt meg egy még nagyobb. Idiómák hullámoznak a halakkal, haláli jó.


NYERJ PÁROS BELÉPŐT A DUNAPEST A38-AS KONCERTJEIRE!

https://recorder.blog.hu/2017/08/29/ugorj_le_a_dunahoz_matthieu_faubourg_zuboly_monkeyneck_es_hip-hop_tanoda_a_hetvegi_dunapest_fesztiva
Ugorj le a Dunához! Matthieu Faubourg, Zuboly, Monkeyneck és hiphop tanoda a hétvégi Dunapest fesztiválon
süti beállítások módosítása