Magyar vonatkozású mix a DJ-Kicks sorozatában

2017.08.22. 11:19, Frontrecorder

lone_1.jpg

A patinás DJ-KIcks mixsorozat következő, szeptember végén megjelenő darabját Lone készítette, a szelekciójában egy magyar producer, Gnork száma is helyet kapott - októberben aztán a brit producer Budapesten dj-zik. 

A nottinghami születésű Matt Cutler első albuma Lone néven tíz éve jelent meg, de a producer csillaga igazán a 2010-es lemezével kezdett emelkedni, lecsapott rá az egyik legjelentősebb elektronikus zenei kiadó, a holland R&S, ő pedig az ott kijött albumain új szintre emelte a múltba "visszarave-edést", a tánczene hőskorának egyéni újraalkotását/-értelmezését. A szeptember 29-én megjelenő DJ-KIcks mixében ugyancsak fontos szerepet kap a zenei múltja, a legfontosabb hatások bemutatása a hiphoptól a korai technón át az IDM-ig, de emellett a jelenből is szemezgetett néhány kedvencet, például a magyar Gnork egy tavalyi - Lone legutóbbi zenéivel rokon - EP-jén kijött számát, amely olyanok társaságába "keveredett", mint a Boards Of Canada, a Radiohead és a Drexciya. "Még mindig nem vagyok benne biztos, hogy ez álom vagy valóság" - lelkendezett a Facebookján a világszerte kapós budapesti producer.

Első hivatalos mixlemeze turnéján Lone visszatér Budapestre, ezúttal a Dürer Kertben dj-zik október 7-én, a német Apparattal egy buliban. Mindezek előtt pedig folytatja az idén májusban megkezdett Ambivert Tools EP-k sorát, a kifejezetten a tánctérre szánt house-trekkekből a második adag augusztus 25.én jelenik meg, a nyitó szám itt fülelhető, egy másik alább:

 

Címkék: lone dj-kicks gnork
https://recorder.blog.hu/2017/08/22/magyar_vonatkozasu_mix_a_dj-kicks_sorozataban
Magyar vonatkozású mix a DJ-Kicks sorozatában
süti beállítások módosítása