Klippremier! Einstand: Srenk

2017.07.24. 19:00, rerecorder

einstand-3.jpg

A Kiscsillag basszusgitárosának, Erős Mártonnak (itt: billentyű, ének is) a testvérével, Erős Józseffel (ének, gitár) közös duója az Einstand. Nemrég betörtek hozzájuk, az eseményekből most dalt csináltak. A 2016-os Egyszervoltholnemvolt című debütáló EP után elkészült a zenekar Srenk című szerzeménye, mely a néhány hónappal korábban történt betörést dolgozza fel. Az ehhez készült minimál-animációs videó egy furcsa képzelt képet mutat be a megtörténtek alapján.

A felvétel ismét az egyik legfoglalkoztatottabb hazai producer párossal, a Jappan & Barnsz (Takács Zoltán Jappán és Horváth Barnabás Botond) közreműködésével született meg. A tagok ezt mesélik róla.

Józsi: A lakást rendőrök és helyszínelők kíséretében néztük először át, akkor még nem tudtuk, hogy találunk-e valakit ott. Az egyetlen dolog, amit hátrahagyott a betörő, egy WC-ben talált meglepi volt. Ami a lopást illeti – nomen est omen – úgy tűnik most mi voltunk az einstandolás áldozatai.

Marci: Viszonylag szerencsésen jöttünk ki a helyzetből, az otthon tárolt pénzek, értékek jó helyre voltak rejtve, az egyetlen eltulajdonított tárgy egy laptop volt, amit lakótársunktól emeltek el. Megfogadtuk, hogy az ebből a dalból befolyt milliós nagyságrendű jogdíjból megajándékozzuk egy új kütyüvel.

A zenekar a nyár hátralévő részében az őszi klubszezonra készül, valamint a következő, még idén megjelenő hangzóanyagán dolgozik.

az Einstand július 26-án a Kobuciban lép fel az Óriás előtt, Facebook-eseményoldal


és az einstandolás: 


Einstand Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/07/24/klippremier_einstand_srenk
Klippremier! Einstand: Srenk
süti beállítások módosítása