Klippremier! Music Illness Cash-Machine feat. Henri Gonzalez: Gun Runner

2017.07.01. 19:58, rerecorder

music_illness_video.jpg

A Music Illness Cash-Machine a Magyarországon élő és alkotó spanyol Alejandro Moreta Sánchez projektje, aki június 30-án, pénteken jelentette meg neoclasszikus, barokkpopos és pszichedelikus elemeket keverő bemutatkozó nagylemezét, az Off The Roadot. Az albumot Tövisházi Ambrus rögzítette és keverte, és mások mellett közreműködik rajta a Fran Palermo-frontember Henri Gonzalez. A Gun Runner című közös dal klipet is kapott (két további szerzemény vizuális körítést), olyat, amiben vér, horror, meztelenség, művészeti alkotások és misztikum kavarog úgy, hogy az újabb Twin Peaks-részekben sem hatna idegennek.

music_illness_cash-machine.jpgA tizenkilencszámos lemez egyszerre sötét és légies, túlírt és könnyed neobarokkpop, amit akkor is érdemes hallani, ha aligha fog pénztárgépkattogást kiváltani lemezboltokban. De hogy kerül Magyarországra egy spanyol dalszerző? „Viszonylag egyszerűen, tinédzserkoromban – természetesen akaratom ellenére – a család anyai oldalától elköltöztem az apai oldalhoz. Apám pedig a magyarországi Spanyol Nagykövetségen dolgozott öt évig. Málagából Budapesten kötöttem ki. Ami meglehetősen eltérő környezet volt a nyugati Mediterráneumhoz képest, egy idegen világ számomra. Mindenesetre attól a pillanattól kezdve újraépítettem, felfrissítettem magamat és nagyon is szimbolikus hatást gyakorolt a személyiségemre. Egész addig a pontig, hogy mindig hajtott vissza valami, hogy megnézzem a helyet felnőtt szemmel is. Hát, ez hozott vissza Budapestre.” És milyen régóta készült ez a meglehetősen összetett bemutatkozó lemez? „Egész életemben zenét szereztem, amióta csak emlékszem, megállás nélkül. Ez a lemez igazából csak egy kis részlet abból a több száz demódalból, amit már otthoni körülmények között rögzítettem. Néhányuk meglehetősen régi, néhányuk pedig egészen friss. Nincs különösebb koncepció mögöttük. Ezek a dalok egy érzelmi spirált képeznek, ebben a sorrendben állítva – se többet, se kevesebbet.” Alejandro Moreta Sánchez a dalok keletkezéséről is mesélt a Recordernek: „számomra nincs semmi nagy titok abban, hogyan szülöm a dalokat. Nincs vagy még nem találtam meg a rutin metódust hozzájuk. A zene egyszerűen és természetesen megszületik a fejemben és átírom zongorára, amilyen jól csak tudom. Sokszor van olyan is, hogy csak elkezdek játszani és a dalok megszületnek. Innen kiindulva némelyiken többet dolgozom még, némelyiken viszont alig.”

A lemezt idén februárban rögzítették Tövisházi Ambrussal. „Csak azt mondhatom, hogy hatalmas öröm volt számomra vele dolgozni. Hatalmas zenei múltja van, Ambrus az a fickó, aki mindig a megfelelő atmoszférát teremti meg a felvételekhez. Energiával tölt meg. Szerencsére egy barátról beszélhetek.” A Henri Gonzalezzel közös dalhoz Bámer Bence segítségével készült sűrű videó: „az igazság az, hogy nem volt a fejemben, hogy klipet is készítsek. Ambrus jött elő az ötlettel és sikerült annyira elültetni a gondaltot a fejemben, hogy meg is született a video. Soha korábban nem készítettem klipet és el kell ismernem, hogy az improvizációk és megérzések vezették az anyagot. Úgy vélem, hogy olyan video lett, amilyennek általában lennie kell egy klipnek: a zene szolgálatába állított képek sorozata. Amit aztán bárki a maga kedve szerint értelmezhet.


és akkor a Henri Gonzóval közös Gun Runner klipje: 


valamint az Off The Road című remek album: 


továbbá a Rumi című dal videója: 


és a címadó Off The Road klipje: 


Music Illness Cash-Machine Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/07/01/klippremier_music_illness_cash-machine_feat_henri_gonzalez_gun_runner
Klippremier! Music Illness Cash-Machine feat. Henri Gonzalez: Gun Runner
süti beállítások módosítása