Új Roland játékszerek a piacon!

2017.06.13. 14:04, rerecorder

r-for-roland_arrangement-2_by-tabita-hub-1200x675.jpg

Az 1972-ben indított Roland az egyik legnagyobb hangszer- és elektronikus zenei kiegészítőgyártó a világon. A cég alapítója, Ikutaro Kakehashi 87 éves korában, április elején hunyt el, de a legfontosabb dobgépekért és basszuszintetizátorokért felelős japán mérnök zenei óriásvállalata nagyon is továbbél. A cég május végén jelentette be, hogy négy lépcsőben tizennégy új hangszert mutatnak be. Az első néhány már csodálható is, a kérdés csak az, hogy ismét hozzájuk kötődnek-e majd a jövő zenei forradalmai?

Kakehashi eszközei nélkül egészen máshogy alakult volna az electro, a house és a techno története, de a persze a hiphopé is, máshogy szólnának a Kraftwerk, a Soft Cell, a New Order, PrinceDr. Dre vagy Kanye West lemezei, hogy tényleg csak néhány prominens használót említsünk (sőt, ugye az 808 State-nek a neve is). A Roland azonban nem csak a múltjából akar élni, ezért május végén és napokban újabb hangszereket mutattak be, sőt június folyamán még kétszer további instrumentumokról rántják le a leplet (20-án szintetizátorokról, 23-án gitáreszközökről - a BOSS effektpedálcég is a Rolandé). 


DOBGÉPEZNÉL ONLINE? ITT EGY ROLAND-IMITÁCIÓ. ITT MEG EGY MÁSIK FEJLESZTÉS.


Az eddig bemutatott termékek között ott van az MS-3 multi-effekt kapcsoló, Blues Cube Hot gitárerősítő, XS-1HD mátrix kapcsoló, a V-800 HD MK II videókeverő és négy különböző ütős pad (One Electro, One Kick, One Percussion, One Wav Pad). 

roland_3.jpg

Címkék: roland hangszer
https://recorder.blog.hu/2017/06/13/uj_roland_jatekszerek_a_piacon
Új Roland játékszerek a piacon!
süti beállítások módosítása