Todd Terje megtáncoltatja a gépeket

2017.06.02. 15:00, Frontrecorder

toddterje_1.jpg

A norvég nu-disco fő vidámságfelelőse, Todd Terje egy kicsit komolyabb oldalát mutatja friss dalával, amely már készülő, briliáns 2014-es debütalbumát követő második lemezének előfutára.

Todd Terje az utóbbi időben visszetért ahhoz, aivel a karrierjét megalapozta, vagyis az átdolgozásokhoz. Az It's About Time album után tavaly feldolgozás-EP-vel jelentkezett (The Big Cover-Up), illetve elindította a norvég elektronika obskúrus gyöngyszemeit felszínre hozó és újrapolírozó Dansbar-szériát (egy 1981-es botránydal acides editjével). Ugyan nem ennek a következő darabja, de ehhez a projektjéhez szorosan illeszkedik a Det Gylne Triangel szintipopduó Maskindans című 1982-es kislemezdalának aktualizálása, amely a Terjére jellemző lebegős-hipnotikus kozmikusdiszkó-térbe katapultálja a gépiesiesen zord eredetit. A feldolgozáshoz a rövidéletű formáció frontembere újra felénekelte a dalt, Terje verzióját pedig Erol Alkan remixelte iparidiszkós feszességűre. Ez a szám egyúttal a javában készülő második Todd Terje-album első ízelítője (ahogy talán ez a remixek formájában közreadott trekk is), nem az a vigyorogva táncolást felhőtlen strandsláger, ami a producer erőssége, de néha az árnyékban hűsöléshez is kell zenei aláfestés. 

Todd Terje június 8-án a Kolorádó Fesztiválon látható-hallható élőben (Facebook-esemény), alább pedig az új kiadványa streamelhető:

 

és az eredeti:

Címkék: norvégia todd terje
https://recorder.blog.hu/2017/06/02/todd_terje_megtancoltatja_a_gepeket
Todd Terje megtáncoltatja a gépeket
süti beállítások módosítása