Selfie a Nagyszínpad előtt: Mörk.

2017.05.18. 20:01, Recorder.hu

nsz_selfie_mork_650.jpg

Május 19-től 22-ig négy elődöntőben nyolc előadó versenyez azért, hogy bekerülhessen a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió által szervezett Nagy-szín-pad tehetségmutató döntőjébe. A Recorder  a program médiapartnereként  ebben a cikkben már lehozta a legfontosabb tudnivalókat, köztük az indulók rövid bióit, de arra gondoltunk, hogy érdemes lenne valami érdekesebbet, személyesebbet, aktuálisabbat, pontosabbat is mutatni róluk, ezért megkértük őket, hogy – válaszolva nyolc kérdésünkre – mutassák be magukat felkészülés közben ők maguk. Döntsék el, mennyire akarják közel hozni magukat a nézőkhöz, milyen részletekre akarnak fókuszálni, hol milyenre állítják magukon az élességet és a színeket stb.  szóval hogy készítsenek magukról egy-egy szöveges szelfit. Íme a hetedik gyorsfénykép: készítette a Mörk. A zenekar május 22-én, hétfőn este 8-tól az Akváriumban mutatja meg, mire képes.

1. Melyik volt a legnagyobb színpad, amin valaha zenéltetek? És melyik volt a legkisebb? És melyik volt a jobb?

A legnagyobb színpad, ahol felléptünk, valószínűleg a Budapest Park volt, egy éve az Irie Maffia, három hete pedig a Margaret Island előtt. A legkisebb pedig egy kínai teázóban tartott "szobakoncertünkön" volt (konkrétan egy kanapén ültünk négyen). Mindegyik helyzet nagyon jó volt, teljesen más élményt okoz, össze sem lehet egymással hasonlítani. A nagyobb színpadok, nagy közönséggel óriási adrenalint adnak, ezzel szemben a szobakoncertek intimebb helyzetet teremtenek, ahol több lehetőség van a közönséggel való kapcsolódásra.

2. Mióta és mennyit próbáltatok kifejezetten a Nagyszínpadra? Különbözik egy ilyen próba a többitől? Miben?

Van egy egyórás műsor, amit az elmúlt hónapban kidolgoztunk, mindenféle átkötő résszel és egyéb érdekes dologgal, de még biztosan fogunk változtatni rajta, és próbálni fogunk a Nagyszínpadra még jó pár alkalommal. Ezeken a próbákon kifejezetten figyelünk a nagyszínpados koncert időkereteire, és arra, hogy jó íve legyen a műsorunknak. 

3. Hol próbáltok? Leírnátok, hogy milyen a próbatermetek, és hogy mit szerettek vagy nem szerettek benne?

A VITUKI egykori telepén, egy egykori raktárban próbálunk a Ráckevei (Soroksári) Duna mellett. A VITUKI a Budapesti Víztudományi Kutatóintézet rövidítése. Itt egykor a Duna bizonyos szakaszainak folyását modellezték, méretarányosan kicsinyítve gyakorlatilag "megépítették" a Duna egyes szakaszait egy óriási hangárban, ami a termünk mellett van. Amit nagyon szeretünk benne, hogy nagyon trash hangulata van ennek a telepnek. És ugyanez miatt lehet utálni is :)

4. Kampányoltok? Ha nem titok, eláruljátok, hogy mivel próbáljátok magatok mellé állítani, illetve aktivizálni a közönséget? És mivel próbáljátok meggyőzni a zsűri tagjait?

A nagyszínpados elődöntőnk kezdetétől, tehát május 22-én este 8 órától 24 órán át élőben lehet majd követni minket a socialmédia-felületeinken (Facebook, Instagram). Itt igyekszünk majd mindenféle dolgot csinálni, és közben buzdítjuk a közönségünket, hogy szavazzanak.

5. Mi lesz a koncertprogramotok? Készültök új dalokkal vagy inkább biztosra próbáltok menni, és az ismertebbek közül válogattok?

Edda-, Republic- és Bikini-dalokat fogunk acapella feldogozásban előadni. Ezen kívül magyar nótákat és néhány közel-keleti ihletésű világzenei remekművet fogunk játszani. 

6. Miért jó nyerni? Miért jó a legnagyobb fesztiválszínpadokon játszani? Vagy miért jó nem nyerni? Anélkül is megéri?

Azért jó nyerni, mert akkor végre világvallássá válhat az Alien tanítása.

7. Zenélni: hány százalék öröm, hány százalék szenvedés? Miért annyi, amennyi?

Ez személyenként és napi hangulat függvényében változik. Kb. 55,6% öröm, és 44,4% szenvedés, hogyha mind a négyünk értékeit figyelembe vesszük.

8. Nyerni: hány százaléka múlik rajtad, hány százalék pedig a szerencsén? Miért?

Hiszünk abban, hogy a siker nagyrészt rajtunk múlik (tehát minimum 50,1%), de brit tudósok kutatásai azt mutatják, hogy a szerencse a megfigyelő által befolyásolva lehet. Ezért közülünk valaki mindig ébren van, hogy a figyelme által az optimális arány életben tartva légyen.

A Mörk május 22-én 20 órakor lép a Nagyszínpadra az Akváriumban > Facebook-esemény ITT.

Mörk a Facebookon.

Mörk a YouTube-on.

Mörk az Instagramon.

Mörk a SoundCloudon.

Mörk a Recorderen.

nsz_off_mork_650.jpg

https://recorder.blog.hu/2017/05/18/selfie_a_nagyszinpad_elott_mork
Selfie a Nagyszínpad előtt: Mörk.
süti beállítások módosítása