Na, és most mi a fenével jön elő a Sparks?

2017.05.17. 11:17, Frontrecorder

sparks.jpg

Az idestova negyvenöt éve töretlenül működő ezerarcú Sparks szeptemberben rukkol elő új albummal, a nyolc év után érkező Hippopotamushoz most a What The Hell Is It This Time? című klipes dal csinál kedvet.

És hogy akkor mi a fenére számítsunk ezúttal a Mael-fivérektől? "A duó fogta a popformulát, felrázta és létrehozott egy olyan lemezt, ami merész, friss és sajátosan sparks-os" - mondja a sajtóanyag; hát, kösz, ez a veterán artpopzenekar egész életművére igaz! Amit biztosan állíthatunk, hogy a testvérpár 2009-es zenés rádiójátéka (The Seduction Of Ingmar Bergman) óta első stúdiólemeze szeptember 8-án jelenik meg, miután tettek egy kitérőt két éve a Franz Ferdinanddal alkotott szupergruppal. A Hippopotamus album számcímei közt azonnal szemet szúrnak a filmes és színházi utalások (a When You're a French Director közreműködője Leos Carax neves francia filmrendező - újabb ragyogó példa a Sparks humorára), és az elsőként közzétett címadó dal is mintha egy zenés darabból szólna. Íme a Hippopotamus animációs videója: 

A második beharangozó dal természetesen valami egészen más; a zaklatott, gitárdarálós What The Hell Is It This Time szövegében a vallás túlzott szerepét kritizálja, apokaliptikus hangulatú videóval: 


a Sparks új lemezének dallistája és borítója:

01. Probably Nothing
02. Missionary Position
03. Édith Piaf (Said It Better Than Me)
04. Scandinavian Design
05. Giddy Giddy
06. What The Hell Is It This Time?
07. Unaware
08. Hippopotamus
09. Bummer
10. I Wish You Were Fun
11. So Tell Me Mrs. Lincoln Aside From That How Was The Play?
12. When You're a French Director (featuring Leos Carax)
13. The Amazing Mr. Repeat
14. A Little Bit Like Fun
15. Life with the Macbeths

sparkscover.jpg

Címkék: sparks
https://recorder.blog.hu/2017/05/17/na_es_most_mi_a_fenevel_jon_elo_a_sparks
Na, és most mi a fenével jön elő a Sparks?
süti beállítások módosítása