Selfie a Nagyszínpad előtt: Jónás Vera Experiment.

2017.05.14. 20:00, Recorder.hu

nsz_selfie_jonasvera_650.jpg

Május 19-től 22-ig négy elődöntőben nyolc előadó versenyez azért, hogy bekerülhessen a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió által szervezett Nagy-szín-pad tehetségmutató döntőjébe. A Recorder  a program médiapartnereként  ebben a cikkben már lehozta a legfontosabb tudnivalókat, köztük az indulók rövid bióit, de arra gondoltunk, hogy érdemes lenne valami érdekesebbet, személyesebbet, aktuálisabbat, pontosabbat is mutatni róluk, ezért megkértük őket, hogy – válaszolva nyolc kérdésünkre – mutassák be magukat felkészülés közben ők maguk. Döntsék el, mennyire akarják közel hozni magukat a nézőkhöz, milyen részletekre akarnak fókuszálni, hol milyenre állítják magukon az élességet és a színeket stb.  szóval hogy készítsenek magukról egy-egy szöveges szelfit. A harmadik gyorsfényképet a Jónás Vera Experiment névadó-vezetőjétől kaptuk. A zenekar május 20-án, szombaton este 8-tól az Akváriumban mutatja meg, mire képes.

1. Melyik volt a legnagyobb színpad, amin valaha zenéltetek? És melyik volt a legkisebb? És melyik volt a jobb?

Budapest Park, az Irie Maffia előtt, eszméletlen volt. A legkisebb, azt hiszem, Székelyudvarhelyen a G Caféban, ahol egymásba kapaszkodva billegtük végig a bulit, nehogy valaki leessen. Szerencsére a klub tulaja felküldött nekünk néhány páleszt, így nem féltünk.

2. Mióta és mennyit próbáltatok kifejezetten a Nagyszínpadra? Különbözik egy ilyen próba a többitől? Miben?

Elég sokat készültünk, főleg azért, mert magyar nyelvű, új dalt is hozunk. Ritkán fordul elő, hogy a koncert előtt hetekkel már tudjuk a dalok sorrendjét, technikailag és látványban is újítunk, de persze a szokásos dolgok se maradnak el: fogok dobolni, megugatjuk a holdat, karmolunk, ahogy szoktunk.  

3. Hol próbáltok? Leírnátok, hogy milyen a próbatermetek, és hogy mit szerettek vagy nem szerettek benne?

Egy biztonságtechnikai cég hátsó épületében próbálunk. Viszonylag tágas, de hideg. Hunival elég fázósak vagyunk.    

4. Kampányoltok? Ha nem titok, eláruljátok, hogy mivel próbáljátok magatok mellé állítani, illetve aktivizálni a közönséget? És mivel próbáljátok meggyőzni a zsűri tagjait?  

Vicces fotókat rakunk ki, például ahogy Michael Jackson mögött táncolunk 92-ben meg ilyesmi. Szólunk mindenkinek, durva, hogy még sose kértünk semmi hasonlót a közönségünktől.  

5. Mi lesz a koncertprogramotok? Készültök új dalokkal vagy inkább biztosra próbáltok menni, és az ismertebbek közül válogattok?

Lesz új magyar dal, meg eljátszunk pár ritkán hallott nótát, de a koncert egészét áthatja majd a szokásos formula: tombolás és intimkedés egy helyen.  

6. Miért jó nyerni? Miért jó a legnagyobb fesztiválszínpadokon játszani? Vagy miért jó nem nyerni? Anélkül is megéri?  

Minden sallang nélkül azt gondolom, mindig megéri, ha zenélhetünk. Nem szeretnénk belemenni a nyertes-vesztes mátrixba, mert elveszi a figyelmet arról, hogy miért csináljuk.  

7. Zenélni: hány százalék öröm, hány százalék szenvedés? Miért annyi, amennyi?  

Nehéz ezt százalékosan általánosítani. Mindig arra szoktam gondolni, hogy egy 60 perces jó koncert összerakásához hány évnyi gyakorlás, írás és készülés kell. Ebben nagy amplitudójú érzelmi változások történnek. És ez így van rendjén. Nem hiszek abban, hogy a 100% öröm elérése jó cél lenne. 

8. Nyerni: hány százaléka múlik rajtad, hány százalék pedig a szerencsén? Miért?  

Ki is mondta ezt jól: a szerencse a kemény munka és a jó lehetőség találkozásából születik.

A Jónás Vera Experiment május 20-án 20 órakor lép a Nagyszínpadra az Akváriumban > Facebook-esemény ITT.

A Jónás Vera Experiment a Facebookon.

A Jónás Vera Experiment a YouTube-on.

A Jónás Vera Experiment az Instagramon.

A Jónás Vera Experiment a SoundCloudon.

Jónás Vera Experiment a Recorderen.

nsz_off_jonasvera_650.jpg

https://recorder.blog.hu/2017/05/14/selfie_a_nagyszinpad_elott_jonas_vera_experiment
Selfie a Nagyszínpad előtt: Jónás Vera Experiment.
süti beállítások módosítása