Klippremier! 30y: révbe ér

2017.05.03. 19:10, rerecorder

nnhj3859.jpg

A 30y tavaly év végén, saját zajzajzaj kiadóján keresztül (cd-n és kazettán is) jelentette meg a hagyományos Y-hangzástól sok billentyűs hangszerrel és szokatlan hangképekkel, bátran ellépő dicsőség című remek albumát, amelyhez most - a május 12-i Budapest Park-os koncert előtt - egy súlyos egzisztenciális kérdést feszegető klip készült. Tarka lánybúcsú fura bohócokkal és a révbeérés.

nnhj3592.jpgA pécsi Szabadkikötő nevű szórakozóhelyen Pamuki Krisztián rendező-operatőr által forgatott klip a lemez egyik nagy egzisztencialista dalához forgott, de át is adjuk a szót Beck Zoltánnak: „a klip kerettörténete egyszerű: egy lánybúcsú sztorija, azzal a súlyos egzisztenciális kétellyel, hogy mit is jelent egy emberi életben a révbe érés.”

A zenekar a friss klip mellé egy még újabb videóval is készül, aminek a május 12-i koncerten lesz a premierje: „pont a parkos koncert napján lesz a Zaza szülinapja, és arra gondoltuk, meglepjük egy videóval, ami addigra lesz kész az általa énekelt úgyis mindegy című dalra. A koncerten, a dal eljátszása alatt lesz a premierje ennek a videónak, ami két testvér egymást féltő harcát mutatja be és aminek, mármint a klipforgatásnak lett egy szomorú következménye is, ugyanis az ünnepelt egy rossz esést követően megsérült és a baleseti sebészeten ért véget a forgatás.”

A 30y a budapesti koncert után még májusban fellép Szombathelyen, Debrecenben, Zentán, aztán a június 20-án a Fishing On Orfűvel kezdődik a fesztiválszezon, de a frontember előtte még egy különleges eseményen is fellép: „a fesztiválszezon számomra annyi izgalommal kezdődik, hogy meghívást kaptam a berlini költőfesztiválra, annak egyik vendége vagyok egy koncerttel. Ide három európai, városi költőt, azaz dalost hívtak meg, köztük engem. Előre bekérték a szöveget, hogy azok műfordításait feliratozzák majd az előadás alatt. Lesz egy még rendhagyóbb fellépésünk is, június 2-án a Ludwigban, ahol a Pécsi Műhely egy nagy kiállítás tárgya, mi Sárközi papával (azaz Sárközy Zoltánnal, a 30y billentyűsével) aznap egy rendhagyó tárlatvezetéssel és pécsi dalokkal készülünk.”

30y_group8_by_pamuki_krisztian.jpg


a 30y tehát május 12-én lép fel a Budapest Parkban, a vendég a Csaknekedkislány lesz, a koncert Facebook-eseményoldala


és a friss, lánybúcsús révbe ér klip: 


a dicsőség című legutóbbi 30y-album: 

 

klipes fotók: Németh Natália
naplementés zenekari fotó: Pamuki Krisztián

30y Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/05/03/klippremier_30y_revbe_er
Klippremier! 30y: révbe ér
süti beállítások módosítása