Premier! THe pUnch: From EP

2017.04.28. 14:00, Frontrecorder

thepunch_1.jpg

A hazai neo-psych-rock-hullámmal indult budapesti THe pUnch zenekar 2015 végén kijött debütáló albuma óta szinte teljesen eltűnt a színről, de csak azért, hogy minden idejüket és kreatív energiájukat új zenei anyagok készítésének szentelhessék. Új eszközökkel, hangzásokkal - így a billentyűs hangszerek beemelésével - kísérleteztek, majd az így született rengeteg improvizációt, ötletet dalokba rendezték. Ezekből mutatunk most be kettőt, melyek prog-rockos/artrockos iránya már a következő albumot előlegezi meg.

A From EP (vagy inkább kétszámos kislemez) a Beyond The Crystal Mountain címre keresztelt második THe pUnch-nagylemez előfutára; ez a két dal ugyan nem szerepel majd az albumon, viszont szemlélteti a zenekar hangzásvilágának prog-rock és artrock felé való elmozdulását, egyúttal a készülő lemez kettős felosztását gitárküzpontú és billentyűs hangszeres részre. A felvételek a zenekar stúdiójában (Fractal) készültek, a kiadvány 100%-ban, a dalszerzéstől az utómunkálatokig a THe pUnch sajátja."Hatalmas munka volt megalkotni az EP-t, és büszkén mutatjuk most be a nagyközönség számára" - mondja Veller László gitáros. "Habár sokáig tartott, de megérte nekünk is a várakozás. A dalok kellően megértek a felvételre, és mivel a saját tempónkban dolgoztunk, megengedhettük azt, hogy számos korrekciót is elvégezhessünk (mint a hangszeres sávok újra ófelvétele, a szalagos masterelés, a vokál szólamok kidolgozása), hogy közel tökéletes megszólalást tudjunk átadni, mely tényleg kifejezi a dalok mondanivalóját, hangulatát. Mind technikai, mind zenei értelemben az új EP irányadó számunkra a jövőre nézve is, haasonló - ha nem jobb - minőségben készül a következő nagylemezünk anyaga is, melyhez már rengeteg demó ötletet rögzítettünk."

Ezekből is ad ízelítőt a zenekar most szombaton, április 29-én este a Beat On The Bratben (Facebook-esemény), és természetesen eljátsszák az itt debütáló EP anyagát is. A két dal zenekari kommentárral alább:

Wordspotting

"A klasszikus két gitáros felállásban alkotott Wordspotting eposzi invokációként alapozza meg az EP hangulatát, mint egy fohász szól a múzsához, a teremtő energiák kiteljesítésének és terjesztésének érdekében. A gitárok effektvilága és a többszólamú ének együtt fokozatosan éterivé emeli a dal hangzását."


Cold Tune

"Szükség is van erre a belülről kifelé sugárzó fényre, hogy a gitár mellett orgonaszőnyegre épülő Cold Tune sötét, mély és melankolikus ingoványán elindulva a maró önirónia-áradatok és csömör-tengerek hordalékát lemoshassuk majd magunkról. Ezt a hangulatot a szám szenvedélyesen váltakozó lüktetése, vészjósló orgonabetétei és több súlyos, torz gitárszólója teríti ránk"

https://recorder.blog.hu/2017/04/28/premier_the_punch_from_ep
Premier! THe pUnch: From EP
süti beállítások módosítása