Morrissey visszautasította a Gorillaz felkérését, Johnny Marrt pedig irodalomtanára kritizálta

2017.04.12. 10:29, prerecorder

morrisseydamonalbarn-920x584.jpg

A The Smiths rajongói ismét kapnak egy adag, khm érdekes hírt az angol zenekar legendás tagjairól, Morrissey-ról és Johnny Marr-ról. A Smiths egykori énekeséről kiderült, hogy visszautasította a Damon Albarn által vezetett Gorillaz új albumán való kollaborációt. Marrnak pedig az irodalomtanára írt kritikát egykori diákja önéletrajzi könyvéről. 

Damon Albarn és Jamie Hewlett zenekarának új albuma, a Humanz április 28-án fog megjelenni. A lemezről több dalt is hallhattunk már és azokra az előadókra is fény derült, akik közreműködtek az LP egyes számaiban. Ilyen például Albarn egykori nagy riválisa, Noel Gallagher, de a lemezen közreműködött még Pusha T, Mavis Staples, Grace Jones és a De La Soul is. Nemrég viszont azoknak a névsora is kiderült, akik visszautasították a zenekarral való együttműködést. Egy interjúban a duó elárulta, hogy Morrissey-vel egy hónapig levelezgettek miután nem fogadta el a felkérést. A manchesteri legenda mellett még egy-egy Sadeés Dionne Warwick-közreműködés sem jött össze. Warwick állítólag azért nem vállalta el a felkérést, mert úgy érezte, hogy a zenekar szövegei ellent mondanak vallási nézeteinek. 


Johnny Marrnak tavaly novemberben jelent meg a Set The Boy Free című könyve, amiről Jim Foley, a gitáros egykori irodalomtanára írt egy kritikát. Ezt az Amazon oldalán találták meg, Foley még decemberben írta a kritikát. Ebből kiderül, hogy ő 1977-ben, a St Augustine iskolában volt Marr tanára, ahol nemcsak irodalmat, hanem focit is tanított az énekes-gitárosnak. Továbbá az is, hogy Foley a gitározás felhagyására ösztönözte tanítványát és próbálta meggyőzni, hogy az irodalomra koncentráljon inkább. A kritikát azzal zárja az egykori oktató, hogy végül is örül Marr döntésének, annak, hogy nem hallgatott a gitározás felhagyásáról szóló tanácsára. De az kifejezetten örömet okozott neki, hogy az irodalmat illetően végül mégis hallgatott rá. Szerinte nagyon izgalmas könyvet hozott össze a Smiths egykori gitárosa. 


a Smiths egyik legismertebb dala:


egy friss dal az új Gorillaz albumról:

https://recorder.blog.hu/2017/04/12/morrissey_visszautasitotta_a_gorillaz_felkereset_johnny_marrt_pedig_irodalomtanara_kritizalta
Morrissey visszautasította a Gorillaz felkérését, Johnny Marrt pedig irodalomtanára kritizálta
süti beállítások módosítása