Gonne Choi, Coreyah, K-Pop: Dél-Korea Budapesten!

2017.04.06. 16:51, Recorder.hu

btf2017_korea_650.jpg

(X) Oké, a K-pop kakukktojás: arról mindenki tudja, hogy Dél-Koreában magas szinten művelik, de hogy jófajta folkos indie és kiváló jazzes világzene is terem a távoli országban, arra csak most fog ráébredni a budapesti kultúrafogyasztó közönség jelentős része. Az április 7-től 9-ig tartó Koreai Kulturális Napok, a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik legizgalmasabbnak ígérkező összkulturális eseménysorozata a koreai gasztronómia, tánc, sport, képzőművészet és kézművesség képviselőit hozza össze a kíváncsi magyarokkal a Bálna Budapestben  mi pedig a hétvége két kiemelt zenei programját ajánljuk.

Először is Gonne Choi, a szerzeményeit többnyire egy szál gitáron játszó és néha angol, néha pedig koreai nyelven előadó énekes koncertjét, akiben az a legérdekesebb, hogy például hiába tanult egy citerához hasonló hagyományos népi hangszeren zenélni, saját dalai egyáltalán nem egzotikusak: az angolszász popízlésre hézagmentesen rásimuló, a kor trendjeivel teljesen kompatibilis, lassan csörgedező, letisztult indiefolkra számítson az, aki eljön pénteken a Bálnába. 2014-ben a Glastonbury fesztivál nézői is szívükbe zárták az introvertált gitároslányt, okkal feltételezhetjük hát, hogy budapesti fellépése  amelyen most zenekara kíséri  is csendes, de megkapó élmény lesz.

Másnap, szombaton a Coreyah annál összetettebb és elsöprőbb világzenei produkciója mutatkozik majd be ugyanazon a színpadon: a hattagú, de kismillió tradicionális és elektronikus hangszert megszólaltató együttes repertoárja a színtiszta koreai népzenétől a kortárs jazzrockon át egészen a balkáni cigánymuzsikáig terjed, nem csoda hát, hogy miközben elnyerték a Koreai Népzenei Díjat, a legjobb jazz-crossover album díjára is az ő lemezüket jelölték hazájukban. Fun fact: a 2010-es alapítása óta világszerte rengeteg sikeres élő fellépést maga mögött tudó zenekar kabalaállata állítólag a bálna - de ez lesz az első koncertjük Bálna nevű helyen.

 

MINDEN, AMIT A K-POPRÓL TUDNI KELL (MERTHOGY AZ IS LESZ A BÁLNÁBAN).

 

Koreai Kulturális Napok

Időpont: 2017. április 7-9.

Helyszín: Bálna Budapest

Gonne Choi pénteki koncertjére JEGYVÁSÁRLÁS ITT.

A Coreyah szombati koncertjére pedig JEGYVÁSÁRLÁS ITT. 

A Koreai Kulturális Napok sokszínű, javarészt ingyenes programsorozatának Facebook-eseménye ITT.

A március 31. és április 23. között zajló Budapest Tavaszi Fesztivál további programjai pedig ITT BÖNGÉSZHETŐK.

 

Gonne Choi átszellemült Radiohead-feldolgozást játszik a Boiler Roomban:

Gonne Choi melankolikus Bill Withers-feldolgozást játszik a német fagyban:

Coreyah avagy a megelevenedett bálnamítosz:

A Coreyah másik arca: a mulatós bulibárók.

https://recorder.blog.hu/2017/04/06/gonne_choi_es_coreyah_del-korea_sztarjai_a_budapesti_tavaszi_fesztivalon
Gonne Choi, Coreyah, K-Pop: Dél-Korea Budapesten!
süti beállítások módosítása