Klippremier! The Buddha Pests: Gala Exile Exists

2017.04.01. 11:00, rerecorder

buddha_pests.jpg

Év elején mutattuk be a londoni The Buddha Pests nevű magyar-orosz duót. Amelyben Derzbach Péter énekes-gitáros az alapító-állandó tag és a tíz éve a brit fővárosban működő alternatív, pszichedelikus, artpunkrock-formáció több kislemez, EP után most jut el debütalbumáig. De ahogyan Magyarradar-cikkünkben ígérték, előbb még egy kislemez lát ma napvilágot, amihez videó is tartozik. Ez a dal ugyanis stílusában lelógna a hamarosan érkező LP-ről.

A Gala Exile Exists című friss artpunkos kislemezdal és a hozzá kapcsolódó táncos klipről a dalszerző-frontember, Derzbach Péter mesélt a Recordernek: „A videóban a zenekar barátai szerepelnek, akik a száműzetéseket a galaxisban próbálják kitáncolni. A stúdió a zenekar próbaterme, mivel meglehetősen alacsony költségvetésű a klip, de nem tudtunk más helyszíneket beiktatni. Az alapvető ihletet Andy Warhol azon filmjei adták, amiket a hatvanas években a Factory-partikon rögzített.  Igazából baráti segítséggel maga a zenekar készítette a videót, Lucio Lluria és Porkoláb Sándor volt a kamerák mögött, es Lucio Llauria vágta a klipet. Ez a szám azért lett single, mert nem illett bele a pár hónap múlva megjelenő első albumunk pszichedelikus hangzásába, viszont a szöveg miatt – amit Matula Gyöngyivel írtam – mindig is szerettük ezt a számot. Napjaink egyfajta életérzésére próbál reflektálni: száműzetés a lét rendezvényére.”

A dalban Matt Lee basszusgitározik, Riegler Attila rögzítette és maszterelte, a klipben pedig ők táncolnak: Szolga Éva, James Hewett, Simon Du Toit, Pavel Protsenko, Dave Pinnell és Derzbach Péter.

és aki ma, április 1-jén Londonban tartózkodik, az élőben is megtekintheti a zenekart, a New Cross Innben (323 New Cross Rd, London SE14 6AS), Facebook-esemény


a Gala Exile Exists és klipje: 


nyitókép: Zóka-Dani Edit
a zenekar
Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/04/01/klippremier_the_buddha_pests_gala_exile_exists
Klippremier! The Buddha Pests: Gala Exile Exists
süti beállítások módosítása