A Bánkitón vagy a Kolorádón lesznek jobb külföldi fellépők?

2017.03.09. 13:00, prerecorder

2015slaves_38_jh220715-1-630x418.jpg

Megérkeztek a már régebb óta működő Bánkitó Fesztivál és és a tavaly debütált Kolorádó Fesztivál fellépőinek listái. Idén a legismertebb, legjobb aktuális magyar zenekarok és dj-k meghívása mellett mindkét fesztivál újított: először lépnek fel ezeken is külföldi előadók. Olyan előadók zenélnek majd a két fesztivál valamelyikén, mint a Slaves, az A-Wa, a BEAK, Todd Terje vagy éppen aAfricaine 808. Na de melyiken melyik?

Bánkon idén fellép a Slaves, akikkel a tavalyi Sziget Fesztivál afterbuliján való fellépésükkor készítettünk interjút. De a július 12. és 15. közötti Bánkitó Fesztiválra eljön a The Picturebooks, a A-Wa, a DOYEQ Live és az Argo Vals Band is. Az idei line-upot a szervezők közösen rakták össze az észt Intsikurmu fesztivállal és a Budapest Showcase Hubbal. A külföldi fellépők mellett a magyar zenekarokat is bejelentették, amely olyan sok meglepetést nem hozott, hiszen a tavaly kiváló lemezzel visszatért Middlemist Red mellett fel fog lépni a Changing Grey Live, a Fran Palermo, a Bohemian Betyars, a Anima Sound System, a Zagar és a Panel Surfers is. Március 15-ig lehet megvásárolni a kedvezményes bérleteket az izgalmasnak ígérkező fesztiválra.

Az idei Kolorádó Fesztivál is különlegességekkel csábítja ki a budapesti bulinegyed vendégeinek egy részét. Több külföldi előadó is fog koncertet adni az adyligeti cserkészparkban. A szervezők mellett mi is a fesztivál egyik fénypontjaként tekintünk a Portishead zeneszerző-producerének, Geoff Barrow másik formációjának, a krautrockos BEAK-nek a koncertjére. Ezen kívül itt lesz a kiváló Todd Terje, meg olyan DJ-k látogatnak el a budai hegyekbe, mint Tama SumoYoung MarcoDJ Speculator aka Willie Burns. Az Africaine 808 és Samo DJ személyeiben az elektronikus irányzat is képviselteti magát a fesztiválon. Viszont a magyar zenekarok szerelmeseinek sem kell aggódnia, hiszen fellép a Szabó Benedek és a Galaxisok, a Csaknekedkislány, a Volkova Sisters, a Ricsárdgír, a Middlemist Red, a Fran Palermo, a Mayberian Sanskülotts, a Bohemian Betyars és a Gustave Tiger is. A hazai kis underground zenekarok mellett a Kolorádó idén művészeti projekteknek is helyet ad, napközben beszélgetésekkel, irodalmi témájú és helyspecifikus performanszokkal és interjúkkal lehet majd elütni az időt.


a Slaves egyik legszórakoztatóbb klipje:


a Portishead zeneszerzőjének mellékprojektre:


a Szabó Benedek és Galaxisok legfrissebb klipje:

https://recorder.blog.hu/2017/03/09/a_bankiton_vagy_a_koloradon_lesznek_jobb_kulfoldi_fellepok
A Bánkitón vagy a Kolorádón lesznek jobb külföldi fellépők?
süti beállítások módosítása