Klippremier: Frenk: Meztelen szemekkel

2017.03.07. 15:00, rerecorder

frenk_foto_szaraz_kata.jpg

Frenk, ha az elmúlt négy évben szólóban lépett fel, akkor az valóban szólókoncertet, egyszálgitáros estet jelentett. A dalszerző-énekes most azonban visszatér a zenekari felálláshoz, négy év után, március 31-én lesz az első ilyen koncertje. Idén aztán új kiadvány is érkezik majd, amelyet egy klipdallal vezet fel Frenk  a Meztelen szemekkel című vadonatúj szerzeményhez látványos videó forgott. Premier!

Frenk az elmúlt időszakban, egészen tavalyig tagja volt a visszatért hiperkarmának, folyamatosan tagja a Budapest Bárnak és a Braindogs-nak, sőt, 2016-ban még egy szóló-feldolgozáslemezt is kiadott aminek apropóján Lemeztáska-interjút készítettünk vele. Most azonban visszatér a kétezres években megszokott Frenk-megszólaláshoz, a zenekari kísérethez, igaz, új tagokkal (Frenk – ének, gitár, Bátor Bence – dobok, Fehér Zoltán „Szegecs” – basszusgitár, Vastag Gábor – gitár, vokál, Vízvárdi András – billentyűk, Bede Péter – szaxofon, Weisz Gábor – szaxofon), de a régi sármmal és egyszerre hűvös és túlfűtött popos hangzással. „Tanulópénznek nagyon jó volt az elmúlt három év amíg egyedül játszottam, nagyon élveztem és sokat tanultam. Azonban nehéz egyedül játszani, szórakoztatni, és sokkal komplexebb zenei megoldásokra vágyom, szeretnék a színpadi jelenlétbe új színt vinni és ehhez szükségem van egy zenekarra" mondja a szólókoncertek hozadékáról az énekes-zenész. 

Frenk közben új albumon is dolgozik, ami várhatóan idén ősszel jelenik meg. Ez lesz az ötödik nagylemeze, és az előző kettőhöz hasonlóan a fúvósok kivételével ezen is ő játszik minden hangszeren. A visszatérő koncerten négy új dalt be is bemutat majd, de persze hallhatók lesznek a korábbi albumok számai is. Az első azonban máris hallható, sőt klip is készült hozzá (Indián rendezésében, a Los Tiki Pictures gyártásában), amiről ezt mesélte a Recordernek Frenk: "egy tudathasadásos, ezerarcú karaktert  játszom, aki a valóság és a képzelt világ peremén egyensúlyozik. A klip végére kiderül, miért."  


Frenk zenekaros visszatérő koncertje az Akváriumban lesz március 31-én, Facebook-eseményoldal


és akkor a friss, látványos videó: 


fotó: Száraz Kata


Frenk Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2017/03/07/klippremier_frenk_meztelen_szemekkel
Klippremier: Frenk: Meztelen szemekkel
süti beállítások módosítása