A Ford szeretné, ha kidobnád az összes válogatáscédédet

2017.03.03. 18:00, therecorder

ford-ecosport-2_600x0w.jpg

Leáldozóban van az autózós mixcédék hallgatásának kora: újabb gyártó, ezúttal a Ford döntött úgy, hogy legújabb modelljébe már nem épít gyári cd-lejátszót.

Az EcoSport az elmúlt 25 év legelső cd-lejátszó nélküli modellje a Fordnál: az autóban már mindössze csak egy pontosan erre tervezett, érintőképernyős konzolról érhetjük el a különböző streamingszolgáltatásokat, ráadásul rengeteg USB-porttal is felszerelik a felületet, hogy a felhasználók kedvükre akármilyen más adathordozóról hallgathassanak zenét, emellett egy másik, 2018-ban megjelenő, Expedition névre hallgató típusba tévékészülék kerül. Mindkét autót B&O PLAY prémium minőségű hangrendszerrel szerelték fel. 

Nem a Ford az első cég, amelyik úgy dönt, hanyagolja a hagyományos formátumot: a Toyota és a Honda már 2016 óta gyárt cd-lejátszó nélküli modelleket és ez az egyértelmű tendencia nyilván kihat az beszerelhető autós cd-játszók piacára is, ami meg tovább csökkenti a cd-k életben maradási esélyeit. És persze csak tovább erősíti a zenestreamelés fejlődését - 2016 volt az első év, amikor a lemezcégek és úgy általában a zeneipar profitot termelt el a streamingpiacon. (Lehet, hogy e mögött is az idén magát aktivizáló legendás KLF áll? A brit duó volt, akik azt állították, hogy egyik alteregójuk alatt, a Timelords néven kiadott No. 1 kislemezslágerüket (Doctorin' The Tardis) egy autó, konkrétan egy Ford írta - lásd lent a klipet.) 

egy videó az EcoSport 2018-ról, amiben még DJ Khaled is szerepel:


Timelords és Ford "által írt" dal: 

Címkék: zeneipar ford
https://recorder.blog.hu/2017/03/03/cedelejatszo_nelkul_maradt_a_ford_legujabb_modellje
A Ford szeretné, ha kidobnád az összes válogatáscédédet
süti beállítások módosítása