Így néz ki belülről Jack White lemezgyára

2017.02.27. 15:44, therecorder

jackwhite.png

Az ex-The White Stripes-frontember Jack White lemeznyomdája a napokban nyitotta meg kapuit: a Detroitban működő Third Man Press-ben most virtuálisan is szét lehet nézni.

A modern vinyl-revival egyik nagy problémája, hogy nincs elég lemezgyár, a meglévő nyomók kapacitása nem bírja el a keresletet, így különösen örvendetes, hogy Jack White megnyitotta saját lemezkészítő üzemét. A Third Man Records detroiti boltjának hátsó helyiségében található Third Man Press nem csak környezetbarát, de elég modern is: az elmúlt 35 évben készült, új lemeznyomó gépek közül nyolc itt működik majd (a modern vinyl-revival másik nagy problémája, hogy nincs elég lemeznyomó egység, a régiek elöregedés miatt egyre nagyobb számban esnek ki a sorból, újakat pedig szinte nem gyárt senki). Nyolc óra leforgása alatt körülbelül ötezer vinyllemezt képes nyomni az üzem, ráadásul akármilyen hanganyagot szívesen fogadnak a hagyományos csillogó fekete lemezek mániás szeretetéről ismert zenész tulajdonában lévő üzemben: a saját kiadójának anyagai mellett mindegy, hogy kezdő punkzenekar első kiadványáról van szó, vagy más, független cég albumairól, akik segítség nélkül nem tudnák kiszolgálni a közönségüket.

A hely igazi különlegessége, hogy mivel a lemezbolttal egy épületben helyezkedik el, akár egy frissen készült, a csomóból éppen kikerült lemezt is meg lehet majd itt venni. Természetesen a megnyitót sem aprózták el: a privát show-t a tavalyi év egyik legizgalmasabb hiphoplemezét jegyző - és idén nyáron a Szigeten is fellépőDanny Brown fellépése zárta.

JACK WHITE LEMEZKIADÓJÁRÓL KORÁBBAN ITT ÍRTUNK.

íme, így néz ki egy lemezgyár, így készül egy vinyl hanglemez - konkrétan Jack White Third Man Press-ében:


Jack White beszél a detroiti városi TV-nek a lemezgyárról: 


Danny Brown a megnyitón: 

 

https://recorder.blog.hu/2017/02/27/igy_nez_ki_belulrol_jack_white_lemezgyara
Így néz ki belülről Jack White lemezgyára
süti beállítások módosítása