Jay Z az első rapper, akit beiktattak a Dalszerző Hírességek Csarnokába

2017.02.23. 18:55, therecorder

o-jay-z-barneys-racial-profiling-facebook.jpg

Ha valakinek, hát Jay Z-nek eléggé jól megy mostanában: amellett, hogy két új taggal fog bővülni családja, az elismerések is sokasodnak – nem is akárhogy, hiszen az első hiphopelőadóként beválasztották a Songwriters Hall Of Fame-be, azaz a Dalszerző Hírességek Csarnokába.

Már magában is elég nagy megtiszteltetés bekerülni ebbe a Csarnokba (ami persze egy másik dicsőség csarnok, mint az előadókat gyűjtő Rock And Roll Hall Of Fame), de erre még rátesz egy lapáttal az, hogy ő a legelső rapper, aki ilyenben részesül. Az elismerésre egyébként csak annak van esélye, aki már legalább húsz éve a pályán van, minimum húsz évvel korábban írta meg első slágerét. Jay Z Reasonable Doubt című 1996-os debütalbuma pedig ugye éppen tavaly ünnepelte a huszadik születésnapját. Ahogyan a Twitterén is írta Beyoncé férje: "hatalmas győzelem ez az Egyesült Államok számára... emlékszem, amikor a rapet csak amolyan múlandó műfajnak tartották. És most ott vagyunk a történelem legnagyobb dalszerzői között."

Ebben az évben Mr. Carter (Jay Z születési neve: Shawn Corey Carter) mellett olyanok kerültek még be a Dalszerző Hírességek Csarnokába, mint a svéd popslágergyáros Max Martin, az r&b, new jack swing dalszerző-producerduó Jimmy Jam és Terry Lewis, aztán a szintén r&b-s Babyface és kisebb meglepetésre még szintén csak most a hatvanas-hetvenes évek slágergyárosa, a Motown csúcs-soulműhely alapítója, Berry Gordy. A legnagyobb dalszerzők közé évente változó számú (általában öt-tíz) hírességet iktatnak be, idén egyértelműen a nem rockos műfajokon volt a hangsúly.

KÉT ÉVE INDULT BE JAY Z STREAMINGSZOLGÁLTATÓJA, A TIDAL. 

így tolja élőben a Carter család:

Címkék: jay z dalszerzők
https://recorder.blog.hu/2017/02/23/jay_z_az_elso_rapper_akit_beiktattak_a_dalszerzo_hiressegek_csarnokaba
Jay Z az első rapper, akit beiktattak a Dalszerző Hírességek Csarnokába
süti beállítások módosítása