Klippremier! Claudia: Perfect

2017.01.26. 13:00, rerecorder

claudia.jpg

Claudia 2013-as, zongorás-lírai bemutatkozása (Enough) után tavaly ősszel adta ki elektropopos-energikus Fire című második albumát a Tom-Tom Records gondozásában. A Svájcban élő, hangterapeutaként is tevékenykedő doktorandusz énekes-dalszerző nemzetközi csapattal dolgozott, hazai és külföldi zenésztársakat is maga mellé állított albuma elkészítésében. A Perfect című dalhoz most klip is készült, amiben a nők társadalombeli aktuális helyzetéről kapunk "benyomást". Zaha Hadid, Ellen DeGeneres, Michelle Obama egy magyar előadó videójában!

claudia_fire.jpgA Perfect című dal (amelyet nem meglepő módon nem csak angolul, de a svájci kötődés miatt francia nyelven is rögzítettek) kapott nagyon aktuális témákat feszegető, izgalmas klipet. Amikor Lengyelországban a nőknek azért kell tüntetniük, hogy ne tiltsák be az abortuszt, amikor a frissen megválasztott amerikai elnök nőellenes kijelentései miatt gigantikus tüntetések zajlak (Women’s March), akkor a Perfect klipje a dal mondanivalójához szervesen igazodva egyfajta lenyomata a nők aktuális társadalombeli helyzetének.

Claudia ezt nyilatkozta a Recordernek a szerzeményről és a klipről: „a dalt én írtam és Pacsai Márk "Markanera" hangszerelte. Márkkal korábban még nem dolgoztam együtt, mégis rögtön ráérzett a dal hangulatára, mely bár így kicsit sötét világú, de mégis modern hangzású lett. Mind az angol, mind a francia nyelvű énekfelvételek Svájcban, Lausanne-ban zajlottak. A francia verzió (Mon feu, mon eau) szövegét a Franciaországban élő Néotom Sv – azaz Stéphane Viale – írta, akinek a munkásságát a nagyhírű Jean-Jacques Goldman (többek között Céline Dion dalszerzője) is méltatta már. Úgy érzem, a magyar és a svájci mellé csatlakozó francia szál csak erősíti a jó értelemben vett általános mondanivalót. Három ország, három különböző nézőpont, egy közös téma. A klippel – melyet Sébastien Sozedde és Adrien Pilet (Specimen Production) készített Montreux-ben – a nőknek a társadalombeli aktuális helyzetéről szerettünk volna  egy "benyomást" adni.”

Claudia arról is mesélt, hogy mi ihlette a témaválasztást: „elsősorban hétköznapjaink szociopolitikai eseményei inspirálták, mint például a lengyel abortusztörvény elleni tüntetések vagy a Donald Trump kampánya során elhangzó nőellenes kijelentések. A képkockák között feltűnnek női ikonok is, mint például Zaha Hadid, Ellen DeGeneres, Michelle Obama, Audrey Hepburn és Edith Piaf. Mindezen elemek ellenére a videó nem egy állásfoglalás – a szemlélőre van bízva, hogy mit kezd a látottakkal és milyen előjellel látja el őket.”


és akkor a Perfect erős és fontos videója: 


valamint a néhány hónapja kijött friss Claudia-album, a Fire


nyitókép:
Bognár Bogi


Claudia Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/01/26/klippremier_claudia_perfect
Klippremier! Claudia: Perfect
süti beállítások módosítása