Teljesen átalakult formában folytatja az Európa Kiadó

2017.01.25. 10:00, rerecorder

ek_1.jpg

Az Európa Kiadó 2016 végén adta ki legújabb albumát Valahol lenni címmel, most azonban Menyhárt Jenő zenekarvezetőn kívül a teljes tagság átalakul. Az Európa Kiadó Facebook-oldalán tegnap este tette közzé a bejelentést Menyhárt, majd a távozó tagságból hamarosan Kirschner Péter gitáros tett közzé egy bejegyzést a saját Facebook-oldalán - ezeket közöljük alább. 

Menyhárt Jenő bejelentése:

"Ahogy periodikus működése során korábban már többször előfordult, az Európa Kiadó történetében egyszerre lezárul egy korszak és veszi egyidejűleg kezdetét egy másik.
Tavasztól új felállásban lép majd színpadra a zenekar, jelenleg pedig már ennek a most alakuló új összeállításnak a próbái zajlanak.
Ahogy minden dolog végében van valami szomorú, úgy minden új kezdetben van valami reményt keltő. Reméljük a legjobbakat a jövőt illetően.
Az előző felállás tagjainak, Másik Jánosnak, Kirschner Péternek, Gyenge Lajosnak, Darvas Benedeknek és Winterverber Csabának pedig köszönöm az eddigi munkáját, örülök, hogy alkalmam nyílt velük dolgozni, közösen létrehozni és rendszeresen eljátszani izgalmas dolgokat. Pályafutásukhoz pedig ezúton is sok sikert kívánok!

Menyhárt Jenő"


Kirschner Péter levele

"Az Európa Kiadó zenekar működése a korábbi formájában a napokban véget ért.
Az elmúlt évek során az Európa Kiadó működése szellemében és gyakorlatában egyre inkább eltávolodott attól, ahogyan azt a tagjai ideálisnak vagy legalább megfelelőnek tartották volna, a zenekari műhelymunka öröme elveszett, de az új dalok sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.
Jómagam személyesen sem voltam elégedett az új lemezzel, ami készítésének körülményeit és a végeredményét illeti, egyaránt. Némiképp mást gondolok arról, hogy hogyan kellene megszólalnia és mit kellene mondania az Európa Kiadónak 2017-ben. Hasonló véleménye alakult ki a zenekar több tagjának is és így állt elő az a helyzet amelynek eredményeképpen az Európa Kiadó zenekar jelenlegi tagsága távozik és a zenekar eddigi, 12 éve folyamatosnak tekinthető, de alapvetően megszakításokkal bár, de tagságának nagy részében és szellemiségében 37 éve folyamatosnak tekinthető működése véget ér.
Menyhárt Jenő további terveiről nincs módomban nyilatkozni de nem hiszem, hogy Európa Kiadó nevű zenekart valójában el lehetne képzelni a jövőben Másik János és Kirschner Péter nélkül. De ezt majd nyilván a jövő mutatja meg és a jövő ezzel kapcsolatban nem az én képzelőerőmet teszi majd próbára.
Én személy szerint 27 éven át tekintettem az Európa Kiadó tagjának magam és ez a korszak most lezárult, a jövőben az M.P. Sziámi AndFriends zenekarban valamint Bródy János zenekarának vezetőjeként folytatom az eddig megkezdett eredményes munkámat és más, leendő formációk, projektek, társulások tagjaként is találkozhatnak velem a nézők.
Sok sikert kívánok az Európa Kiadó eddigi tagjainak, Másik Jánosnak, Gyenge Lajosnak, Winterverber Csabának és Darvas Benedeknek is, és természetesen sok sikert kívánok Menyhárt Jenőnek is, bármilyen nemű folytatáshoz.

Puszi
Kirschner Péter"


Mindkét bejegyzés kommentszekciójában megnyilvánult Tóth Spenót Zoltán, korábbi Európa Kiadó-gitáros, ami alapján már körvonalazódik az új EK-felállás: 

"A Jenő november közepén kért meg hogy gitározzak az EK ban. Sokat beszélgettünk a zenekaráról, erről-arról, és pár nap alatt rávettem, hogy inkább basszerosnak hívjon. Elhívott basszerosnak. 3 hete tanulom a számokat és heti hármat próbálunk. A barátom a János Bujdosó a Jancsi lett a gitáros, kiba….. kurvajó gitáros. Nagyon élvezem a muzsikálást az új társakkal, jó a zene minden. Közben zenészeket hallgatunk meg a próbateremben, alakulnak a dolgok, egyelőre így vagyunk. Én megbízom a Jenőben és azt mondom, hogy kurvajó énekes.
Puszi"


A válás, váltás - ahogy az általában lenni szokott - tehát cseppet sem volt zökkenőmentes, de mind Menyhárt Jenő, mind Kirschner Péter sok sikert kívánt egymásnak a folytatásban.

https://recorder.blog.hu/2017/01/25/teljesen_atalakult_formaban_folytatja_az_europa_kiado
Teljesen átalakult formában folytatja az Európa Kiadó
süti beállítások módosítása