Dalpremier! Isle Of Man: Theory

2017.01.10. 12:00, Frontrecorder

isleofman_1_2.jpg

Két részre osztotta experimentális gitár-elektronika projektje, az Isle Of Man első albumát Matos Gergő: az Atmosphere I. tavaly novemberben jött ki, idén februárban pedig érkezik a lemez másik fele, melyet egy grúvosan szárnyaló, énekes dal vezet fel.

A 2014 végén indult Isle Of Man debütáló anyaga 2015 márciusában jelent meg, Matos Gergő azóta szépen, határozott elképzelésekkel építi saját kis zenei szigetét, sajátos világot formálva különféle stílusok - dreampop, shoegaze, posztrock, IDM/experimentális elektronika - elemeiből. Az Isle Of Man erőssége az atmoszférateremtés, nem meglepő, hogy az első album az Atmosphere címet kapta. A lemezt Gergő két etapra osztotta, miután úgy érezte, amúgy is két félre válna a teljes anyag. "Az Atmosphere I sok hónapnyi termést ölelt fel, sokáig ültem rajta" - mondja a lemez első feléről, mely tavaly november 11-én jelent meg. vizuális album formájában. Ezután még dolgozott a lemez második részén, az előzőnél gyorsabb ütemben haladva, az Atmosphere II így valamikor februárban várható, fizikai formában is (dupla kazettán a lemez első felével) a Concorde Nation gondozásában. "A lemez első fele azt hiszem elszállósabb, mint a második fele, itt még strukturáltabbak a dalok. Míg az első felénél viszonylag kevés eszközt használtam, ebben az öt számban tudatosan többet."

Az Atmosphere II felvezető single-je az oldottabb hangulatú, egészen feszes ritmusú, szárnyaló Theory, mellyel az Isle Of Man az eddigi legközelebb jutott a hagyományos dalformához. "Úgy érzem, a lemez második fele kevésbé sötét tónusú, mint az első rész, ez talán pont ennél a dalnál érzékelhető a legjobban. A Theory-ban Markó Luca énekel, aki már az előző részben is hallható a Loom című számban, és ismét Peller Viktor ült a dobok mögött. A szám egy kalimba-témára épült, számomra talán ez és Luca hangja adja meg a hangzásbeli változást az eddigi zenéimhez képest. Az élő dobbal és az énekkel most értük el a legnagyobb energiákat, amire a refrénben hallható szóló még jobban ráerősít. A cover készítésénél is próbáltam szem előtt tartani, hogy ez a zene sokkal kevésbé sötét vizuális világot kíván meg."

Ez tehát az Isle Of Man felemelő sodrású új dala, a Theory:

 

nyitókép: Komróczki Dia

https://recorder.blog.hu/2017/01/10/dalpremier_isle_of_man_theory
Dalpremier! Isle Of Man: Theory
süti beállítások módosítása