Videópremier! Kati Burns Ntett: Csoricsori

2017.01.05. 11:00, rerecorder

15909284_10207975954744736_968272435_o.jpg

A népzenés/fúziós múlttal rendelkező Burns Kati által alapított világzenés, pszichedelikus jazzes Kati Burns Ntett a napokban jelentette meg első, Laalwala című lemezét (hallgatható alább). Ennek apropóján készült a Csoricsori klipje – a dal egy pandzsábi nyelvű szám könnyed feldolgozása; eredetije India és Pakisztán vidékén nagy népszerűségnek örvend. Persze, nagyot néznek majd az ottaniak, ha szembesülnek ezzel az etnojazzes értelmezéssel.

Burns Kati mesélt a szerzeményről: „azoknak a kedvéért, akik nem értenek pandzsábiul, eláruljuk, hogy a dal tulajdonképpen egy szerelmes szám, akkor is, ha a címe alapján más jutna az eszünkbe. Arról a pillanatról szól, amikor két szerelmes pillantása egymásba akad. Azért esett rá a választás, mert már eredeti állapotában is hallatszott, milyen érdekes volna kísérletezni vele, átvinni egy másik műfajba.”

És a videóról is: „a klip Dóra Tibor műhelyében készült decemberben, az Ntett lemezbemutató koncertje előtti órákban. Semmi más nem történt, mint hogy a hangszerek egyenként végigjátszották a dalt, őket követte a vokál is, és a legjellemzőbb pillanatok bekerültek a klipbe. Fontos momentumnak számít egy bizonyos barna bundakabát, ami a végleges verzióban csak Bencén, a doboson jelenik meg.”

A Kati Burns Ntett tagjai (Horváth Ádám bőgős, Kas Bence ütős, Striezenec Dávid gitáros és Burns Kati énekes/furulyás) 2015 nyara óta zenélnek együtt. Kati kedvenc, főleg ázsiai dallamait dolgozzák fel, de nem múlik el koncertjük egy-egy hangos, csángó hangszeres improvizáció nélkül. Egyelőre új lemezük népszerűsítésén dolgoznak, és külföldi fesztiválok, rádiók figyelmébe ajánlják a dalaikat. Kati az év első harmadában egy pakisztáni fesztiválra és egy indiai műhelymunkára kapott meghívást. Az ott szerzett új benyomásokat biztosan átmenti majd az Ntett zenéjébe is.

és akkor a bemutatkozó videó: 


a Kati Burns Ntett 2016 utolsó napjaiban megjelent első nagylemeze, a Laalwala

https://recorder.blog.hu/2017/01/05/videopremier_kati_burns_ntett_csoricsori
Videópremier! Kati Burns Ntett: Csoricsori
süti beállítások módosítása