Videopremier! SuperStereo: Livingroom Live set vol. 4 (Year Mix 2016)

2016.12.20. 14:30, Frontrecorder

djsuperstereo_1.jpg

Idén ősszel új videosorozatot indított a YouTube-on Laskai Viktor, azaz DJ SuperStereo: a nappalijában élőben felvett tematikus dj-mixekből. A legfrissebb "livingroom live" szettjében összefoglalja 2016-ot, egyúttal elbúcsúztatja zenekari formációját, amely az újévvel befejezi működését.

Az eredendően a szerző-producer dalainak élő előadására alakult SuperStereo pop-EDM formáció egy évig futott, viszonylag szép eredményekkel - a Bent a neved bevette a rádiókat, a zenekar bekerült a Nagy-Szín-Pad idei keretébe, rendszeresen koncerteztek -, most mégis megszűnik. A döntést Laskai Viktor hozta meg, az okokról így vall: "Ha őszinte akarok lenni, bennem sosem volt olyasfajta inditatás, hogy a SuperStereo legyen zenekar. Egyfajta nyomás eredményeként született meg, de itt szögezném le, hogy egy percet sem bántam meg ebből az időszakból! Az tény, hogy sokkal jobbra is lehetett volna csinálni, de elfáradt bennem, és a csapat is szétesett.Úgy gondolom, kellett volna még pár év, hogy olyan zenekari produkcióm legyen, amire én büszkén gondolnék.A másik oldalról pedig folyamatosan őrlődtem, mert a saját művésznevemen és dalaimmal futó projektben egyszer csak azt éreztem, mintha én csak egy másodhegedűs lennék. A popszakma fura fintora, hogy általában az énekesre hegyezik ki a produkciót, és amikor elkezdődött ez a folyamat a SuperStereóban, akkor éreztem, hogy még idejében lépnem kell, mielőtt végleg el nem csúszik visszafordíthatatlan irányba."

A rövid zenekari időszakot Viktor mindenképpen pozitív mérleggel zárja, "Rengeteget tanultam saját magamról, hogy mit csinálok jól és mit nem. Ezt persze leginkább a zenére értem, a dalaimra. Továbbá életem első olyan időszaka volt ez, amikor a saját repertoárommal álltam a közönség elé, ami felemelő érzés volt. Köszönöm itt is, a zenekar tagjainak, Darabos Dávidnak, Horváth Istvánnak, Mendre Jánosnak, és örök szövegíró barátomnak, Tariska Szabolcsnak, akik nélkül nem lett volna részem ezekben az élményekben."

A SuperStereo tehát egyesszámban megy tovább, a további tervekből és zenéből pedig már most sincs hiány. "A nevet eredeti szólóverzió szerint viszem tovább, aztán az élet alakítja; lehet, hogy mások közreműködésével, A lényeg, hogy a dalok folyamatosan  születnek Valószínűleg megmarad a popos vonal, viszont szeretnék változatosabb, színesebb repertoárt. Az elejétől fogva dj-szettekben gondolkodtam, viszont azt érzem, hogy ez az érzelmes house-vonal már nem inspirál. Tervezem, hogy sok énekessel dolgozzak együtt, hogy meg tudjam mutatni minden oldalamat. Még az sem kizárt, hogy én is énekelek majd egy dalt, hahaha. Márciusban jön egy új EP két vagy három dallal, és lesz klip is, szóval izgatottan várom 2017-et!"
Előtte viszont elbúcsúztatja 2016-ot a legújabb nappaliban dj-zős videójával, amely október óta már a negyedik a sorban (a korábbiak itt). "Az első videó teljesen spontán született. Rengeteget gyakorolok mostanában itthon, és egyszer elindítottam a felvételt, megtetszett a dolog, így felraktam a netre. Később azon vettem észre magam, hogy töröm a fejem, hogyan tudnék jobb videót csinálni.Ekkor kezdtem el érezni, hogy nekem ehhez most van kedvem. Nagyon gyerekcipőben vagyok még, de imádom az egészet.Több nap, mire egy ilyen videót elkészítek, kezdve azzal, hogy kitalálom, milyen témájú legyen, milyen dalokat akarok bele, a szettet többször elpróbálom, editálom a dalokat, szóval kreatív folyamat eredménye minden videó.Igyekszem látványban fejlődni, a halloweenes mixemhez például vettem indián szerkót, de nem hiszem, hogy annyira elszállnék a műfajban, mint mondjuk DJ Blend. Csinálom, ameddig élvezetet okoz, és nézik az emberek. Amitől különlegesebb lehet a dolog, hogy olyan dalokat is lejátszom, amik még mondjuk meg sem jelentek, vagy lehet, sosem fognak. Az is lehet, hogy majd itt csinálok dalpremiert, szóval sok dolog rejlik még ebben a műfajban számomra."

Ez tehát SuperStereo otthon produkált 2016-os évösszegző dj-szettje, benne az idei évét meghatározó, és immár néhai zenekarának dalaival (köztük két kiadatlan felvétellel), illetve kedvenc külföldi és hazai pop-/EDM-számaival. Akár a nappaliban is mehet rá a buli.

https://recorder.blog.hu/2016/12/20/videopremier_superstereo_livingroom_live_set_vol_4_year_mix
Videopremier! SuperStereo: Livingroom Live set vol. 4 (Year Mix 2016)
süti beállítások módosítása