Klippremier+albumelőzetes! Nyolcadikosok: I Don't Know / Drink No More / Last Beer

2016.12.15. 13:00, rerecorder

_prp6975.jpg

A debreceni Nyolcadikosok indiepunktrió 2015-ben egy kiváló albummal (Témazáró) debütált a Recorderen (magyarradarunkon is bemutatkoztak), most pedig nagyon hamarosan érkezik második, Javító című albumuk is, amiről egy erős ízelítőt mutatunk - szófaklippel plusz még két másik beindító új dallal. A hétvégén ráadásul élőben is láthatjuk a szuper zenekart. 

_prp7133.jpgA friss anyagról Rácz Imre gitáros mesélt a Recordernek: „miután megírtuk a Témazárót egész jó osztályzatokat kaptunk a hazai sajtótól, de mi egy kicsit elégedetlenek voltunk vele, mert tudtuk, hogy elkapkodtuk a végét. Aztán amikor elkezdtek jönni az új dallamok és témák, éreztük, hogy az új számok már sokkal jobbak lesznek, úgyhogy ki is találtuk, hogy a következő album címe Javító lesz. Erről mutatunk most meg három új számot, melyek közül az I Don't Know című dalnak készítettünk egy – nem túl sokat mondó, de egész bájos – klipet is.”

A Surfer Bloodot, Cloud Nothings-ot eszünkbe juttató debüt után a második lemez dalai is nagyon pöpecek, és az addigi hatások mellett a Hüsker Dü és a Ramones világa is berobban – de a friss számokról is nyilatkozott a zenekar.

I Don’t Know: Hótegyszerű háromakkordos punk-ballada a kapcsolatok viharos természetéről.

 

Last Beer: Arról a fenséges érzésről szól, amikor a házibuli végén már csak te vagy talpon, de innál még valamit, úgyhogy kinyitod a hűtőt, és találsz benne még egy utolsó sört, amit aztán hangos zene üvöltése mellett szépen megiszol.

 

Drink No More: Az a fájdalmas érzés, amikor már folyamatosan másnapos vagy a 20-as éveidtől.

 

a Nyolcadikosok december 17-én koncertezik Budapesten (a Gustave Tigerrel és a Phantasy Bureau-val) az Aurorában, Facebook-eseményoldal


az I Don't Know fekete-fehér szófaklipje: 


és a dalpremierek - Drink No More


Last Beer


fotók:
Rácz Patrik

a Nyolcadikosok Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2016/12/15/klippremier_albumelozetes_nyolcadikosok_i_don_t_know_drink_no_more_last_beer
Klippremier+albumelőzetes! Nyolcadikosok: I Don't Know / Drink No More / Last Beer
süti beállítások módosítása