Klippremier! Chuck Norris Action Squad: Lacikám

2016.12.09. 11:00, rerecorder

15417858_10156086423228084_1991701169_o.jpg

Heavy metal-raggamuffin-stoner-rap-rock and roll. Hogy micsoda? A Chuck Norris Action Squad nem cicózik, mindent bele attitűddel készíti zenéjét, koncertjeire szinte lehetetlen bejutni és még videóiban is gitárok lángolnak! Hosszú szünet után visszatér a legendás szupergrup, amelyben a PASO-s KRSA énekel.

cnas_-3169880-1361820932-9895_jpeg.jpgA Chuck Norris Action Squad tipikus jammelős bandaként indult bő tizenöt éve, eredetileg egy házibulira szerveződve. Több zenekar tagjai (The Deadbeats, Big Shot Bend) random módon variálódva zenélgettek, ha már úgyis közös volt a próbaterem, meg persze – ahogy az lenni szokott – egyéb haverok is be-beugrottak. Ez így ment jópár éven keresztül, a fellépések is teljesen véletlenszerűek voltak: ha pont ott volt a brigád egy része egy baráti zenekar koncertjén, akkor utána gyakran spontán jammelés alakult ki a színpadon. Aztán 2007-2008 környékén már majdnem komolyan vette magát a csapat: fixálódott a felállás, felvettek egy demót (lásd: Trendy Traning klip) és megnyertek egy tehetségkutató versenyt is. A felpörgés viszont elmaradt, mert a tagok közül páran vagy külföldre költöztek, vagy az aktuális zenekaruk foglalta le az idejüket. Élőben leginkább a próbatermek környékén lehetett elcsípni őket, utoljára a 04 New Songs című négyszámos, másolt cd-s kiadvány jelent meg 2010-ben. Azóta többnyire szolid lángon akciózott a Norris-brigád, most azonban ismét élet került beléjük, amiről a zenekar eredeti dobosa, későbbi ragga mc-je, énekese, KRSA mesélt a Recordernek: „2016-ban ismét fellobbant a szikra. Jött az ihlet és a Super Size stúdióban Nóniusz Gábor segítségével rögzítettünk pár új dalt. Az egyikhez, ahhoz, amelyiknek a legjobban lehet együtt üvölteni a refrénjét, még klipet is csináltunk. A Lacikám nobudget videójának érdekessége, hogy az egysnittes, vágás nélküli anyagot egy drón rögzítette, van benne égő basszusgitár, sőt még egy Gazsi Rap Show & Simon Zsuzsi tánc-cameo is.”


és akkor az egysnittes baró klip a Lacikám című dalhoz, amit Felsmann István basszusgitáros rendezett és mindössze kétszer vették fel: 


nyitókép: KRSA

CNAS Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2016/12/09/klippremier_chuck_norris_action_squad_lacikam
Klippremier! Chuck Norris Action Squad: Lacikám
süti beállítások módosítása