Patricia Barber először Budapesten!

2016.11.21. 08:58, therecorder

e_patriciabarber_photo_by_jimmy_katz_c0764a.jpg

A kortárs jazz egyik poétikus különutasa Patricia Barber - azon kortárs jazzénekesnők közé tartozik, akik lenyűgöző előadóként és briliáns komponistaként egyaránt kitüntetett figyelmet vívtak ki maguknak. A melodikus zenei világot sötét tónusú, misztikus alt hanggal és merész zongorajátékkal párosító művész fellépései és új lemezei világszerte eseményszámba mennek. November 27-én lép fel a MOMkultban.

„Dalszerző vagyok, ami nem azonos a költővel. A költészet szenvedély, vezetőm, aki mindig kéznél van, és a legfőbb inspirációm. A zene nyelvével szemben a szavak mindenki számára elérhetőek. Akár a költészetet tanulmányozom akár a zenét, közvetlenül az eredeti forrásból várom az útmutatást. Mivel a költészet zene, és a zene mágikus minőség, így a költészet is az.”

A balladák és a bop-zene interpretálásán túlmutató improvizációs területeket felfedező előadó Chicago külvárosában született. Karrierje 1984-ben indult a híres Gold Star bárban. Rajongóinak gyorsan szaporodó, fanatikus tábora követte őt a Green Mill klubba, a hiteles chicagói jazz központjába, ahol 1994 óta heti rendszerességgel lépett fel. Hangját egyik kritikusa „a lélekből feltörő sötét suttogás”-nak nevezte, különleges színpadi jelenlétét pedig „beatzenész és bop-intellektuel” jelzőkkel illette. 

Helyszín: MOMkult

Kezdés: november 27., 19:30

Belépő: 11400 Ft / 9900 Ft / 8400 Ft

Facebook-eseményoldal


Patricia Barber élőben: 

https://recorder.blog.hu/2016/11/21/patricia_barber_eloszor_budapesten
Patricia Barber először Budapesten!
süti beállítások módosítása