Klippremier! Innergarden: Átmeneti (Studio Session)

2016.11.17. 15:45, Frontrecorder

innergarden.jpg

A sajátos ethnofolkrock megszólalást képviselő Innergarden fél év után újabb stúdióban zenélős videóval jelentkezik,mely egy Nick Drake-hangulatban született, minden szempontból átmeneti régebbi dalra készült. Premier!

A májusban a Recorderen debütált Mi van, ha? studio session videójával Restás Gergő zenekara saját hagyományt teremtett, melyet most ápolnak tovább. "Pár havonta visszatér a belső késztetés, hogy egy efféle projektbe belevágjunk az épp aktuális kedvenc dalunkkal, és kipróbáljunk egy olyan stúdiót, ahol még nem jártunk. Már csak azért is, hogy megtaláljuk a számunkra legjobban kézre álló helyet mondjuk egy későbbi nagylemez készítéséhez" - magyarázza az Innergarden dalszerző-gitáros-énekese. "Fél évvel ezelőtt a Kazoo volt a helyszín,-ahova sok szállal kötődöm zenészként és hangmérnökként egyaránt- míg most a Cserny Kálmán „Bogi” által vezetett Origo stúdióra esett a választás. A felvételt egyébként nagyon inspiráló profizmussal vezényelte le Bogi, továbbá itt szeretnék köszönetet mondani két operatőrünknek, Chilton Flórának és Sam Matysennek is."

A zenekar ez alkalommal egy olyan dalt vett elő és hangszerelt újra, amely még az Innergarden első, akusztikus duó korszakából való, a 2015-ös bemutatkozó EP-n is szerepel. "Mikor íródott, rengeteg Nick Drake-et hallgattam, és amolyan lebegő, merengő, édesbús balladának szántam egy szál áthangolt gitárra. Az új felállással egy jó darabig nem nyúltunk hozzá. Elkönyveltük amolyan koncert közepi szólódalnak, majd egyre kevesebbszer került elő. Aztán beugrott ez a lüktetés, meg az ív, aminek mentén kiforgattuk magából a dalt. Nem lett egy rövid darab. Szép lassan indul, aztán asztalra csap, és leszedi a fejed puha kezekkel. Most ez az aktuális kedvenc gyerek. Tök jó koncertkezdő szám lett belőle."

Ami a koncerteket illeti, novemberben Zircen, Pécsett és Budapesten is játszik a zenekar, a fővárosban november 23-án az ElllátóHázban (Facebook-esemény). Az Innergarden közben újra nekiállt felvenni egy már összeállt, de megsemmisült kislemezt, továbbá dolgoznak új dalokon, és folyamatosan csiszolják a hangzásukat. Ez a friss élő stúdióvideó tehát tényleg egy jelenlegi, átmeneti állapotot tükröz:

https://recorder.blog.hu/2016/11/17/klippremier_innergarden_atmeneti_studio_session
Klippremier! Innergarden: Átmeneti (Studio Session)
süti beállítások módosítása