Klippremier! Innergarden: Mi van, ha? (Studio Session)

2016.05.30. 13:30, Frontrecorder

innegarden.jpg

A stilárisan színes kortárspopot művelő Innergarden zenekar a tavaly ősszel nálunk bemutatott dalával az addigi csendes-finom akusztikus megszólalás felől a hangosabb, erőteljesebb hangzás felé mozdult el, mostanra pedig egészen elrockzenekarosodott, miközben a tagsága is többször változott. Ezt a "kertújratervezést" szemléltetendő az Innergarden átdolgozta a Mi van, ha? című régebbi dalát, és egy stúdióban zenélős videóban meg is mutatja az új formáját.

Az Innergarden jelentős átalakulását az alapítója, a dalszerző-énekes-gitáros Restás Gergely így foglalja össze: "Tavaly szeptemberben bukkantunk fel legutóbb a Recorderen az Épp olyan című dalunkkal, és a hírrel, hogy az egykor akusztikus duóból kevéssé akusztikus trió lett. Nagyjából ekkor távozott viszont a zenekar másik alapító tagja, Munkácsi Ádám, és rövid keresgélés után ráakadtunk Újvári László Lehelre, így a fuvola helyére hegedű került. Ez a gitár-ének, hegedű, nagybőgős homeosztázis úgy négy hónapig tartott, majd újabb tagcsere következett, ezúttal bőgő fronton. Szuhánszki Ruben helyére Szalay Tamás Géza került, aki régi barátom és zenésztársam, a Takáts Eszter és Zenekara, majd az ebből kialakult, Müller Péter Sziámival fúzióban létrejött Catsandox képezi a bűnlajstromunkat (hogy csak a zeneit említsem) Ahogy idén kitavaszodott, jöttek az új dalok és az új gondolatok. Az akusztikus hangzást kezdtük kissé kinőtt ruhának érezni. Magam is gitárt váltottam, és kicsit koncepciót is. Április környékén kezdtünk bele egy új EP-be, mely még javában készül. Négy dal lesz rajta, amiből kettő teljesen új, kettő pedig újragondolt régi. Lényegében rockzenekari megszólalása van az anyagnak. A dobokat itt még én játszottam fel, de ahogy hallgattuk a dalokat, egyre inkább az volt bennünk, hogy ezt akarjuk élőben is. Így adódott, hogy míg más normális zenekar ilyenkor már simán járkál az országban szerteszét koncertezni, mi újra bevettük magunkat a próbaterembe és újragondoltuk a dalokat a közben megtalált dobosunkkal: Findrik Dáviddal. Szóval ez egy bejelentés is: újra bővül az Innergarden! Ez a profilváltás nagy lépés a zenekarnak, már ha csak azt nézem, hogy milyen koncepcióval jött létre. Valahogy mindig vonzódtam a szokatlan, vagy mondjuk hiányos hangszerelésű együttesekhez, mi több játszottam is ilyenekben sokat (Tükezoo), de valahogy mégis jólesik ilyen módon átadni az üzenetet - egy kicsit hangosabban, egy kicsit több krafttal. Meg úgy látszik, jó csillagzat alatt állt össze ez a négyesfogat, ugyanarra húznak a lovak, és ez így van jól."
A megújult Innergarden úgy érezte, meg kell mutatnia magát ebben a friss formájában, egyúttal pedig azt is, hogy honnan hová érkezett, ezért a zenekar élőben, a Kazoo hangstúdióban felvette az első, akusztikus duós időszakból való, a tavalyi bemutatkozó EP-t nyitó Mi van, ha? című dalt, és erről videót is készítettek. "Úgy tudjuk, hogy sokan kedvelik ezt az önelemző, a korosztályunk gyakran ismételt kérdéseit, és paráit megéneklő dalt. Harmincadik életévem betöltése környékén íródott amúgy a szöveg. Sok dolog változott akkor bennem, például akkoriban kezdtem leépíteni az ütőhangszeres dolgaimat. Egyre kevesebb zenekarban vettem részt ilyen módon, és éreztem, hogy mást akarok csinálni. Na ebből lett az Innergarden, ami azóta szintén rengeteget változott" - mondja a frontember.

Az Innergarden új dob, basszus, gitár, hegedű, ének összeállítású inkarnációja nem siet az élő debütálással, nagy valószínűséggel  július 27-én, a Művészetek Völgyében, Taliándörögdön koncertezik először. Addig pedig befejezik az EP-t, melynek előfutára ez az élő stúdióvideó:

https://recorder.blog.hu/2016/05/30/klippremier_innergarden_mi_van_ha_studio_session
Klippremier! Innergarden: Mi van, ha? (Studio Session)
süti beállítások módosítása