Ezeket a szobrokat hallanod kell. 4DSOUND presents Ecologies of Listening Budapesten.

2016.11.14. 18:00, Recorder.hu

4dsound_eol_650.jpg

(X) November 18. és 20. között a Spatial Sound Institute bemutatja az Ecologies of Listening című hangszobor-kiállítást. A kiállítás az elektronikuszenei pionír, Mark Fell és a két feltörekvő fiatal, J.G. Biberkopf és Casimir Geelhoed folyamatosan formálódó hangszobrait mutatja be.

Mindhárom művész a maga módján fedezi fel az önrendező hangökológia témáját, aminek minden esetben a valódi környezet adja a kiindulási pontját. A hang egy önálló biotópot, egy élővilág képzetét teremti meg a hallgató körül, ami növekszik, építkezik, változik és adaptálódik reagálva a térben mozgó közönségre. A hallgatók értelmezik saját egyéni élményüket, befolyásolva ezzel a körülöttük lévőkét - így jön létre a kollektív hallgatás ökológiája (Ecologies of Listening).

A kiállítás kiemelt hallanivalója Mark Fell számítógép-vezérelt munkája lesz. A mű több száz, önálló zenekari hangszerből generált, strukturált “felhőből” áll össze, ami folyamatosan változtatja majd az alakját az idő során. A művészt világszerte arról ismerik, hogy szereti vegyíteni a populáris műfajok stíluselemeit, például az elektronikus- és klubzenét a tipikusan akadémikus, számítógép-alapú zenei komponálással, kifejezetten matematikai algoritmusokkal. Mark repertoárja a kezdeti elektronikuszenei művek óta mára kibővült mozgóképekkel, hang- és fényinstallációkkal, kritikaírással, tánckoreográfiával, illetve több oktatói és kurátori projekttel is.

Ő Mark Fell:

4dsound_markfell_650.jpg

A második alkotó, J.G. Biberkopf zenéje a klubzene és a klasszikus zene között helyezkedik el. Munkái nehezen tipizálhatóak, leírásukra olyan kifejezéseket szoktak használni, mint összekapcsolt kollázsok, sötét ökológiai benyomások, hangtanulmányok, építészet, médiaelmélet, egzisztencialista mozgalmak, grime, poszt-drámai színház, musique concrete.

J.G. Biberkopf egy, a Planet Mu kiadónál frissen megjelent anyaga: 

És itt lesz a 21 éves amszterdami Casimir Geelhoed zeneszerző, producer és programozó is, akinek az előadása megpróbál tudatos és tudatalatti emlékeket és érzéseket megidézni, valamint rekonstruálni. A 4DSOUND fejlesztői csapatának tagjaként saját maga fejlesztette eszközöket fog használni a térben. Kifejezetten ehhez a projekthez hozott létre egy olyan szoftvert, ami a hangforrások viselkedését kontrollálja, ezzel hozza létre egy ökoszisztéma mimézisét.

Casimir Geelhoed HOEK néven kiadott EP-je:

A kiállításmegnyitó esemény november 18-án, pénteken este 7-től éjfélig várja az érdeklődőket, ahol megnézhetik J.G. Biberkopf és Casimir Geelhoed live performanszát, majd az ezt követő hétvégén, november 19-én és 20-án a kiállítás déltől este tízig lesz látogatható.

4DSOUND presents Ecologies of Listening.

Spatial Sound Institute, 1222 Budapest, Nagytétényi út 48-50.

Facebook event ITT.

Megnyitó: november 18., 19:00 - 00:00 (3200 HUF / 10 EUR).

Kiállítás: november 19-20., 12:00 - 22:00 (1850 HUF / 6 EUR).

https://recorder.blog.hu/2016/11/14/ezeket_a_szobrokat_hallanod_kell_4dsound_presents_ecologies_of_listening_budapesten
Ezeket a szobrokat hallanod kell. 4DSOUND presents Ecologies of Listening Budapesten.
süti beállítások módosítása