Dalpremier! Isle Of Man: Shame

2016.10.26. 11:00, Frontrecorder

isleofman_1_1.jpg

November 11-én jelenteti meg új, kétrészes albumát Matos Gergely dreampop/elektronika projektje, az Isle Of Man. A páros lemez nyugalmi végpontja az emelkedetten lüktető Shame, melyhez a zene hangulatához tökéletesen illeszkedő éjszaka autózós videó készült. Premier!

"Az Atmosphere című kétrészes nagylemez az eddigi legkiforrottabb anyag tőlem, de a kísérletezés továbbra is fontos volt számomra" - jellemzi röviden az érkező albumot az Isle Of Man zenei szigetének kormányzója. A lemezről elsőként a Wave című dal jött ki szeptemberben, és okozott meglepetést gitárcentrikus, erőteljesen posztrockos irányba sodródó hangzásával. Ehhez képest a Shame-ben az éteri - akár a korai M83 világával is rokonítható - elektronika dominál. "Ha lehet mondani, a Shame a Wave ellenpontja, egészen más dinamikával bír, így azt hiszem, a teljes lemez két szélső pontját sikerült kijelölnöm" - mondja Gergő. "A szám különlegessége, hogy egy analóg szintivel, gitárral és kórussal készült, a ritmusosságát is a szinti lüktetése adja. A legfontosabb elem az ismétlődés volt, ahogy az alapdallam a szám során kibontakozik, eléri a tetőpontot, majd ismét elhalkul." A szerzeményhez sötétben, autóból felvett videó társul, amely remekül visszaadja a zene atmoszféráját. "A zenéhez hasonlóan a videót is igyekeztem a lehető legminimalistább eszközökkel megoldani, olyan egyszerű és szikár lett, mint maga a szám; szerintem jól egészíti ki egymást a hang és a kép."

Alább tehát a videóba ágyazott Shame, amely hallható lesz az Isle Of Man ma esti koncertjén is az ELLÁTÓházban, ahol Gergő egyedül, frissített live szettel lép színpadra (Facebook-esemény)

https://recorder.blog.hu/2016/10/26/dalpremier_isle_of_man_shame
Dalpremier! Isle Of Man: Shame
süti beállítások módosítása