Egy kis CAFe Budapest mára? TEXHIBITION kiállítás a Bálnában

2016.10.09. 12:58, Recorder.hu

cafe_texthibition_650.jpg

(X) A héten elstartolt CAFe Budapest összkulturális fesztivált a kiváló kísérleti, világzenei és klasszikus zenei koncertek és más előadások mellett figyelemreméltó társművészeti kiállítások teszik teljessé – ilyen például az 1956-os színháztörténeti dokumentumokat bemutató kollekció szomszédságában, a Bálna I. emeletén tegnap megnyílt TEXHIBITION is.

A kreatívipar aktuálisan reflektorfényben lévő ágazatai mellett itthon relatíve kisebb figyelem jut a magyarországi textildizájnerek – köztük nem egy világszínvonalon alkotó kortárs tervező – munkásságára. Az október 23-áig látható tárlat missziója, hogy ezen a helyzeten változtasson: közel húsz textillel foglalkozó iparművész fejlesztése valósult meg a Ferenczy Noémi-díjas textiltervező, Szigeti Szilvia (Eventuell Galéria) kezdeményezte projekt keretében.

A textiltervezők és textilgyártók együttműködésével megszületett hiánypótló kiállításon a régóta kiemelkedő minőségű produktumokat létrehozó hazai iparág befutott szereplői mellett a MOME (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) és a METU (Budapesti Metropolitan Egyetem) 2-2 fiatal tervezőjének munkáit is szemügyre vehetik a látogatók, sőt október 23-ig minden nap személyesen is találkozhatnak és beszélgethetnek az alkotókkal, többek közt Brinkus-Vándor Kata, Csíkszentmihályi Réka, Gulyás Judit, Kass Eszter, Kónya Kinga, Lőrincz V. Gabi, Molnár Réka, Munkácsi Gábor, Nagy Brigitta, Ottlik Julianna, Pájer Emília, Regős Anna, Ruttka Andrea, Paczona Márta, Söptei Eszter, Szentiványi-Székely Enikő, Szabó Tímea, Szabó Zsuzsi és Szigeti Szilvia, valamint Szabolcs Erzsébet, Tóth Daniella (MOME), Bartus Andrea és Bárdos Anna (METU) művészekkel, valamint délutánonként projektbemutatókon és interaktív foglalkozásokon is részt vehetnek – ma, vasárnap délután például a fél 5-től előadást is tartó Révész Eszter lesz a házigazda. 

A tervezőkkel, a kivitelezőkkel és a megvalósult textilekkel az október 20-ai önálló szakmai nap keretében a lakberendezők, belsőépítészek és forgalmazók is megismerkedhetnek.

Az Eventuell Galériával közösen szervezett kiállítás ingyenesen megtekinthető október 8. és 23. között a Bálna I. emeleti CAFe Kiállítóterében.

A CAFe Budapest további programjai ITT böngészhetők.

https://recorder.blog.hu/2016/10/09/egy_kis_cafe_budapest_mara_texhibition_a_balnaban
Egy kis CAFe Budapest mára? TEXHIBITION kiállítás a Bálnában
süti beállítások módosítása