EP-premier! 80 Strange Robots: Evil Forces From The Outer Space

2016.10.05. 11:00, Frontrecorder

cover_front_web_1.jpg

Az univerzum hősei után az ellenoldalnak, a világűr főgonoszainak szenteli új EP-jét a nyolcvanas évek sci-fi kultfilmjeinek fantáziavilágát újraélő 80 Strange Robots synthwave-duó. Ilyen, amikor a buli tetőpontján a Disco Galaktikába beállítanak a világegyetem válogatott rosszfiúi.

LunaPapa és G.t. a tavaly tavasszal megjelent Heroes Of The Universe EP után rögtön nekilátott a következő anyag kidolgozásának, továbbgondolva a debütálás koncepcióját. "Míg az első EP-n a nyolcvanas évek kultfilmjeinek a hőseit zenésítettük meg, a másodikon ezeknek a hősöknek az ellenfelei kerülnek terítékre. A dalokban érezhető a finoman fűszerezett sötét hangulat, de természetesen zenekar zenei világán belül" - mondja Lunapapa. Hogy kik is ezek az elvetemült űropera-szereplők, kiderül az EP szinopszisából:

"Az EP az Evil Disco Force című számmal kezdődik, amely egy átfogó, hangulatteremtő nyitány klasszikus 80’s hangzással. A második szám a Killer Kane, amelyben Buck Rogers halálos ellenségével találkozhatunk; 500 év hibernálás után kemény próbatétel vár a kapitányra, mivel Kane szemet vetett a Föld nevű bolygóra. A harmadik szám az Emperor Ming, itt Ming császárral találkozhatunk a nyolcvanas évek egyik legnagyobb kult sci-fijéből, a Flash Gordonból, melyben gonosz hősünk kedvtelésből játszik a Föld természeti csapásaival. Majd a Space Disco Queen című negyedik számban előlép Skeletor leghűségesebb csatlósa, maga Evil-Lyn; Eternia gonosz uralkodójának legkegyetlenebb szárnysegédje szembeszáll He-Man-nel a galaxisért vívott hatalmas csatában. Végül pedig betekintést nyerhetünk Xur, a kitaszított lázadásába, amint flottáját vezeti a utolsó csillagharcos ellen egy gigászi küzdelemben a Xur’s Armada című számban."

Az 80 Strange Robots november 4-én az Aurórában mutatja be élőben az Evil Forces From The Outer Space című, klasszikus italodiszkós, spacesynth-es hangzásokat aktualizáló új EP-jét (Facebook-esemény), amely alább meghallgatható:


borítókép: Miklósy Krisztián

https://recorder.blog.hu/2016/10/05/ep-premier_80_strange_robots_evil_forces_from_the_outer_space
EP-premier! 80 Strange Robots: Evil Forces From The Outer Space
süti beállítások módosítása