18+ Moby nekimegy a jelenlegi világrendszernek új albumával

2016.09.23. 12:00, Frontrecorder

moby_5.jpg

Túl az ötvenen, de Moby nem pihen: alig fél évvel azután, hogy megjelent tőle önéletrajzának első része, illetve egy többórás ambientlemez, októberben előáll legújabb zenei projektje, a Void Pacific Choir bemutatkozó albumával, mely a jelenlegi világrendszer megbuktatására buzdít.

A név ellenére a Void Pacific Choir egyszemélyes ügy, amelybe tavaly kezdett bele a világ leghíresebb kopasz elektronikus zenésze. Ezzel az alteregóval visszanyúl a gyökereihez, ha nem is a hardcore punkhoz (mint a húsz évvel ezelőtti, félresikerült Animal Rights lemeze), de a nyolcvanas évek dark/goth(indusztiál rockos, illetve new wave-es hangzásaihoz. Na meg a politikai aktivizmushoz: ezek a dalok egyértelműen, élesen és minden értelemben hangosan társadalom-, sőt rendszerkritikusak, persze Moby sajátos, egyszerre lemondó és reménykedő világlátó szemüvegén keresztül. "Hé, emberek, ébresztő, nézzétek, milyen elcseszett világban élünk, ideje változtatni" - nagyjából ezt üzeni a lemez, vagy ahogy a címe kimondja: These Systems Are Failing - ezek a rendszerek megbuktak. Az utóbbi időben adott interjúi, és a Facebook-oldala alapján Moby két fő területen kampányol megsokszorozott hévvel: az állatok/állatok jogainak védelme mellet, illetve Donald Trump ellen. Az eddig hallottak alapján ráadásul az október 14-én megjelenő album lesz Moby utóbbi tíz évének legerősebb anyaga.

A Moby & The Void Pacific Choir eddig - 2015 szeptembere óta - közzétett dalai. A projekt és  a köré kitalált vizuális arculat (az ezüstszínűre festett Moby, mint valamiféle szektavezér, állatmaszkos híveivel) ezzel a két klippel mutatkozott be egy éve:

és itt a 18+-os rész: az idén augusztusban kijött felkavaró állatfeldolgozós videó

és tegnap megérkezett a legújabb beharangozó dal, ezúttal klip nélkül:

A lemezhez készült egy trailer is, melyet Moby egy erdőben konferál fel

ebben a rövid, és a 2013-as Innocents albuma bejelentéséhez hasonlóan víz alatti videóban pedig a lemez mondanivalóját összegzi; a ""kiáltványát" azzal zárja, hogy "az emberiség által megalkotott jelenlegi rendszerek megölnek minket, megölnek mindenkit; ezek a rendszerek elbuknak - hát hagyjuk őket elbukni!"

a These Systems Are Failing dallistája és borítója:

01. Hey Hey
02. Break.Doubt
03. I Wait For You
04 Don’t Leave Me
05 Erupt + Matter
06 Are You Lost iI The World Like Me?
07 A Simple Love
08 The Light Is Clear In My Eyes
09 And It Hurts

vpccover.jpg

https://recorder.blog.hu/2016/09/23/moby_nekimegy_a_jelenlegi_vilagrendszernek_uj_albumaval
18+ Moby nekimegy a jelenlegi világrendszernek új albumával
süti beállítások módosítása