Dalpremier! The Matter: Get Out

2016.09.23. 12:30, rerecorder

the_matter_nyito.png

A 2015 őszén - Mushu Israel énekes-basszusgitáros vezetésével - alakult Mushu trió már első, Uncle Tom című dalával bejutott A Dal verseny döntőjébe (és ott szépen is szerepelt), aztán négyfőssé bővült és sűrű koncertezések közben nevet is váltott, ezentúl The Matterként ismertek és vadonatúj, Amerika-ihlette dalukat már a Lone Waltz Records jelenteti meg.

matter_a2193405349_16.jpgMushu Israel "görkorcsolyán suhanó, utcai jövendőmondó és kávéházi költő" Kert Antal gitárossal és Kozák Örs dobossal alapította a zenekart, hozzájuk csatlakozott idén Joel Perez Garcia gitáron és váltottak nevet, Mushu-ból The Matter lett. A zene azonban mit sem változott, legújabb daluk, a Get Out ugyanaz az energikus, nyűgösen henye, megkapó blues-os indierock. A friss dalnak hosszabb története is van, Mushu mesél: „A dal alapdallamát akkor találtam ki, amikor először kézbe kaptam a jelenlegi basszusgitáromat, még félkész állapotban, de hónapokig nem találtam hozzá se témát, se szöveget, se gondolatot. Az év elején egy hetet Texasban töltöttem egy családi utazáson és rájöttem, hogy nem vagyok a legnagyobb rajongója az amerikai álomnak. Az első határőr jókedvű kekeckedéssel kérdezte, hogy „Kit látogattok?” „A Fiamat” – mondta édesanyám. „Itt járt egyetemre Texasban.” „Hogyhogy? Európában nincsenek egyetemek?” – kérdezett vissza a hivatalnok szemrebbenés nélkül. Reméltem, hogy ennél már csak kellemesebb találkozásaim lesznek, de a Texas alakú, túlcukrozott reggeli gofritól a buszon szörnyülködő Trump-párti nagymamákig nem menekültem a helyi apró atrocitásoktól, ami végül arra ihletett, hogy egy dal formájában kicsit nevessek magamon és azon, hogy mennyire nem bírom ezt a környezetet."

A zenekar új felvétele a Lone Waltz Records-nál jelenik meg, ennek pedig oka van, túl azon, hogy a kiadó egyik alapítója, Upor András volt a producer: „A kislemez kapcsán rögtön tudtam, hogy kivel szeretnék dolgozni, nem is tartott sokáig, míg megkerestem Upor Andrást a Lone Waltz Records-tól, hogy szeretném, ha vállalna nálunk egy produceri szerepet. Már a banda alakulása előtt ismertem Andrást és nagyon tiszteltem a muzikalitását, a hozzáértését, és pár demoanyagunkon is dolgozott már korábban. Úgy éreztem egy minőségi kiadványhoz pontosabb igazgatásra lesz szüksége a zenekarnak. Már az első közös próba után éreztük, hogy nagyon organikusan működik köztünk a közös munka. Örs, a dobosunk rögtön meg is jegyezte: „Ez jó, ő szigorú.” Ránk fért, hogy kicsit összerántson minket valaki, az első három dal közül, amit hozzá vittünk, szerintem ezen lehet legtisztábban hallani a közös hangulatot.”


a zenekar ma este 7-től játszik az Ellátó Kertben a Simon Templarral, Facebook-eseményoldal, október 6-án pedig a Babel vendégeként a Kuplungban lépnek fel, Facebook-eseményoldal


a Get Out című friss és fülbemászó felvétel (amely a zenekar Bandcamp-oldalán meg is vásárolható): 


nyitókép:
Micsoda Dániel
The Matter Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2016/09/23/dalpremier_the_matter_get_out
Dalpremier! The Matter: Get Out
süti beállítások módosítása