Kim Gordon kiadta élete első szólódalát

2016.09.15. 15:58, Frontrecorder

kimgordon.jpg

A Sonic Youth basszusgitáros-énekes alapítója, az altrock amerikai nagyasszonya, Kim Gordon nem kevésbé izgága zenész, mint ex-férje, Thurston Moore, de eddig mindig zenekari formációkban alkotott (legutóbbi társas projektje, a duó felállású Glitterbug idén év elején mutatkozott be). Most viszont olyat tett, amit eddig még soha: szólóban, a saját neve alatt adott ki egy dalt.

A Murdered Out című számban a Warpaintből a Stella Mozgawa dobol, a zeneszerző-producere pedig a főleg énekesnőkkel (Kylie Minogue, Sky Ferreira, Charlie XCX, Angel Olsen, Santigold) dolgozó Justin Raisen volt; tulajdonképpen az ő unszolására - és az egyik zenei alapjára - született a dal. Ők hárman egyébként nem sokkal korábban már dolgoztak együtt a "goth R&B" dalnok Lawrece Rothman készülő debütáló albumának egy dalában (a lemeznek Raisen a producere, a stúdiózenekarban Mozgawa dobol, a Designer Babies-ben Gordon énekel), és az együttműködésnek elképzelhető folytatása is. A dalt az autók "elsötétítése" ihlette, vagyis amikor matt fekete festékkel lefújják a jármű összes azonosító jelét (embléma, dísztárcsa, rendszám), ami Gordon szerint nemcsak a rendszer és a korporációk irányításából való kibújást jelképezi, de a lélek feltárását és kipurgálását is; olyan, mint egy egy fekete lyuk, a legmélyebb befelé tekintés. Ahogy mi értelmezzük: valami, ami nem akarja, hogy lássuk, mégis odavonzza a tekintetünket és magába szippant - ahogyan a dal is teszi.

A zenei kitérők mellett Kim Gordon a divat világában is tovább erősíti jelenlétét: feltűnik a múlt hónapban klipnek álcázott reklámvideóval világméretű hype-ot generáló KENZO legújabb kisfilmjében, amely a közösségi média által eltorzított valóságérzékelés disztópikus jövőbe helyezett szatírája. 

Címkék: kim gordon
https://recorder.blog.hu/2016/09/15/kim_gordon_kiadta_elete_elso_szolodalat
Kim Gordon kiadta élete első szólódalát
süti beállítások módosítása