Változatos és izgalmas idény előtt az A38

2016.09.01. 17:04, prerecorder

a38_1.jpg

Az A38 idei jelszava a változatosság. A budapesti szórakozóhely sajtótájékoztatóján szó volt a nyári szezonjukról, az őszi programokról többek között a a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválról, az Akadémia38 a hajó koncerttechnikai és mozgóképgyártó iskolájáról és az A38 frissen induló YouTube csatornáiról.

Vasák Benedek büszkén jelentette be, hogy a hajó az őszi szezont egy teltházas koncerttel kezdi a mai Brian Jonestown Massacre-koncerttel.Az A38 nyári időszaka viszont nem a koncertekről szóltak, hanem a terasz programokról és a Sziget Fesztiválról. Magyarország legismertebb fesztiváljával lassan tíz éve működik együtt az A38. A fesztivál egyik legkedveltebb sátrának névadója a szórakozóhely, amin idén az OTP Bankkal osztoztak. Vasák, a hajó kommunikációs munkatársa, arról is mesélt, hogy nagyon büszkék a tizenegyezer főt befogadó sátorra, hiszen többször is volt teltház, ahol olyan visszatérő nevek is felléptek, akik az A38-on már adtak korábban koncertet.

130599140723013332_9310257.jpg


Az őszi programok során a hajó több rendezvénnyel is együtt fog működni. A mai napon kezdődik a 12. Újbuda Jazz Fesztivál, amely szeptember 5-ig tart. Majd október 7-23-ig fog megrendezésre kerülni a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelynek keretein belül olyan előadók fognak fellépni, mint a Koop Oscar Orchestra, Emancipator Ensemble, Wintergatan és Savri Couri. A fesztivál egyik témája az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulójáról való megemlékezés lesz. A rendezvény során negyven helyszínen több mint száz programmal várják az érdeklődőket. Az A38 továbbra is folytatja az együttműködését a Liveurope-pal, amely az Európai Unió támogatásával megrendezett könnyűzenei koncertsorozat. Ennek főcélja a hazájukban híres, de Európában még nem ismert zenekarok támogatása, hogy minél szélesebb közönséghez eljuthassanak. Itt említésre került a holland Kensington nevű zenekar, akiket ennek a program segítségével ismerhette meg a magyar közönség.

Továbbá megrendezésre kerül az A38 Sessions és az A38 Bemutatja koncertek. A Sessions során olyan külföldi zenekarok lépnek fel külsős helyeken, akik még nem akkora nevek, hogy meg tudjanak tölteni egy A38-at, de érdemes megnézni őket. Az A38 Bemutatjára pedig olyan zenekarokat hívnak el, szintén külső helyekre, akik már túl nagyok ahhoz, hogy a hajón lépjenek fel. A szervezők megemlítették, hogy a következő hetekben nagy bejelentések várhatók.

A külföldi produkciók mellett izgalmas magyar koncertekkel is találkozhatnak a hajó vendégei az őszi időszak során. Ilyen lesz például az Amorf Ördögök Betyárok a Holdon című albumuk végigjátszása és ugyanezt teszi az Anima Sound System a Hungarian Astronaut című albumával.

A Petőfi TV-vel már másfél éve dolgozik együtt a szórakozóhely és ez olyan lehetőségek is megnyitott számukra, hogy nemcsak koncertfelvételek zajlanak a hajón, hanem televíziós adások is. Ezért is indult el az Akadémia38, amely az A38 koncerttechnikai és mozgóképgyártó iskolája. A hajó kommunikációs csapata elmondása szerint azért indították el tavaly az iskolát, mert nagyon sok tudás halmozódott fel és sok gyakorlati lehetőséget tudnak nyújtani az érdeklődők számára. Az akadémia szeptember 4-én tartja meg nyílt napját, amely során a hajó minden zuga bejárható lesz a látogatók számára. Jelentkezni szeptember 26-ig lehet.

A szórakozóhely legfrissebb újdonsága pedig a mai naptól induló YouTube-csatornái. Ezek a csatornák zenei műfajokra vannak bontva. Az A38 Rocks-ra különböző rock műfajok koncertjei lesznek feltöltve, az A38 Vibes-on poprock, indie és elektronikai produkciók lesznek visszatekinthetők, az A38 Worldön a világzenei előadók koncertjei kerülnek feltöltésre és az A38 Free-n pedig a jazz szerelmesei nézhetik vissza kedvenc hajós koncertjeiket. A csatornák a tervek szerint folyamatosan frissülni fognak.


a A38 Rocks promo videója: 


a 30Y koncertje:

https://recorder.blog.hu/2016/09/01/valtozatos_es_izgalmas_ideny_elott_az_a38
Változatos és izgalmas idény előtt az A38
süti beállítások módosítása