Kúszónövényként tér vissza az Empire Of The Sun

2016.08.24. 14:47, Frontrecorder

eots.jpg

Bő három év után, 2016. október 28-án jelenik meg az Empire Of The Sun új, harmadik albuma. Több neves zenész is szerepel vendégként a teátrális ausztrál elektropop-duó Two Vines című stúdiólemezén, melyről az első kislemezdal máris meghallgatható.

Luke Steele és Nick Littlemore együttese az Ice On The Dune című második albumot követően aktív üzemmódban maradt, és rendszeresen hallatott magáról. Rögtön 2013 augusztusában - épp a Sziget fesztiválon - az NME riporterének azt találták (illetve Steele találta) mondani, hogy az ő lemezükön jobb dalok vannak, mint a Daft Punk Random Access Memory-ján, csak annak látványosabb volt a marketingje, ami elég szép vihart kavart a zenei sajtóban. Az Alive című dalukat aztán több marketingkampányban lehetett hallani, na meg filmekben, aztán 2014-ben írtak is filmdalokat, kettőt, a Dumb és Dumber kettyóhoz 2015 decemberében bejelentették, hogy dolgoznak az új albumon, idén januárban pedig eddigi végre sikerült áttörniük az USA-ban - a Walking On A Dream című 2008-as dalukkal, amely a Honda Civic reklámjának zenéjeként komoly slágerlistás sikert aratott.

Az új EOTS-albumnak tehát már az is a tétje, hogy meg tudja-e erősebben fogni az előző lemezzel már megpuhított észak-amerikai piacot, gy nem véletlen, hogy a Walking On A Dream felfrissített verzióját is odabiggyesztették a végére. A lemezt amúgy részben Hawaiin, Honoluluban vették fel, részben Los Angelesben vették fel, több sztárzenésszel: közreműködik rajta Lindsey Buckimghama Fleetwood Mac gitáros-énekese, Wendy Melvoin gitáros-énekes (Prince The Revolution nevű egykori kísérőzenekarából), valamint Henry Hey zongorista és Tim Lefebvre basszusgitáros, akik David Bowie Blackstar albumán is játszottak.Luke Steele a Rolling Stone-nak elmondta, hogy ennél a lemeznél leginkább a hetvenes évek szoftrockja/AOR-ja volt az inspiráció, a 10cc az ELO és társaik, a dalírás pedig hawaiin úgy zajlott, hogy reggel lement szörfözni, aztán  ettől feltöltődve dolgozott a stúdióban késő éjszakáig. Azt is elárulta, hogy a lemez címét adó kép már az elején bevillant nekik: egy modern nagyváros, amit körbefon a dzsungel, azt jelképezve, hogy a természet visszahódítja a bolygót. "Olyasmit szerettünk volna, ami kifejezi a növények bölcsességét, és amit tanítanak nekünk arról, hogyan lehet harmonikusan élni ezen a gyönyörű bolygón"  - magyarázza. Ebből jött a két kúszónövény, a Two Vines (érdekes kapcsolódás, hogy tavaly Nick Littlemore a Vines zenekar frontemberével  kezdett új projektbe). Alább az október 28-án érkező album dallistája és new age fantasy-s borítója:

01 Before
02 High And Low
03 Two Vines
04 Friends
05 There’s No Need
06 Way To Go
07 Ride
08 Digital Life
09 First Crush
10 ZZZ
11 To Her Door
12 Keystone
13 Lend Me Some Light
14 Welcome To My Life
15 Walking On A Dream

twovines.jpg


Az első kislemezdal az euforikus, dancepopos High And Low, ami a tinédzserkor ártatlanságáról és vakmerőségéről szól, íme:

Címkék: empire of the sun
https://recorder.blog.hu/2016/08/24/kuszonovenykent_ter_vissza_az_empire_of_the_sun
Kúszónövényként tér vissza az Empire Of The Sun
süti beállítások módosítása